Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22

ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ" ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ

veto_sotiriadou-- Oλοι περιμένουν το μπαμ. Ακόμα και οι "μαντρωμένοι" βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν ταραχτεί, σαν τον Ανδρέα (ποιός Ανδρέας;;;;) της χρυσής αυγής ντε, που θύμωσε με τις "μαντρωμένες "χρυσαυγίτισες " που έγραψα ( και μου έστειλε μήνυμα). Ταράχτηκαν τα λιμνάζοντα νερά και αρχίζει όπως καταλαβαίνεις το πανηγύρι.....
- Δεν έχεις άδικο ...
για τη "δήθεν" φιλανθρωπία τους και την αντρική μόνο παρουσία στην " προσφορά" αίματος και συσσιτίου.
Δε ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ αυτό που κάνουν. Οπως και οι άλλοι,οι υπόλοιποι βουλευτές στο κοινοβούλιο.



-- Κάνε μια έρευνα και δες, ποιοί χρυσαυγίτες από αυτούς που έδωσαν αίμα είχαν (γιατί μπορεί να έβγαλαν εκείνη την ημέρα) κάρτα αιμοδοσίας,αμφιβάλλω εάν την είχε και το πρωτοπαλλήκαρο των ειδικών δυνάμεων. Δεν υπάρχει πιο άνανδρη πράξη από αυτή που ακούς χρόνια αιμοδότη μου.....Ποιά; Φαντάρος να συμμετέχει σε αιμοδοσία για να πάρει άδεια. (Η μήπως δεν ισχύει;). Για ποια προσφορά λοιπόν μιλάμε; Σκοπιμότητα.......

- Η δωρεά δε θέλει κίνητρα άδειες και τα ρέστα, ή συμμετέχεις με τη θέλησή σου ή όχι. Ετσι είναι και η ανθρωπιστική βοήθεια του συσσιτίου.Ασε που διαχωρίζουν έλληνες και μη, από την προφορά. Οπως διαβάζω, την πάτησαν στον Αγιο Παντελεήμονα. Μια ελληνίδα χωρίς δόντια ήταν που ζητούσε συσσίτιο, και την πέρασαν για αλλοδαπή και την ξαπόστειλαν στον Τσίπρα για γαρίδες και αστακούς.....

--Δηλαδή εάν διαβάσει κάποιος έναν αναλφάβητο χρυσαυγίτη ή έναν ανορθόγραφο (λέμε τώρα), που πρέπει να τον στείλει;

- Μέρος του συστήματος που επιδιώκει εμφύλιο στη χώρα είναι και αυτοί. Σαν τον άλλον,  το μεγαλοδημοσιογράφο του Μέγκα που μετά από χρόνια θυμήθηκε να βάλει τάξη στους φοροφυγάδες καλλιτέχνες (ΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ έχω γράψει).
Αλλά στη χώρα που επιδιώκουν κάποιοι εμφύλιο, εγώ δε θα κάνω αβάντα, άσε που ξαφνικά είδαν την τρόικα ως το καθεστώς κατοχής ενώ εδώ και περίπου δύο χρόνια δεν έλεγαν τίποτα, την επέβαλαν μάλιστα με τον τρόπο τους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.  ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ; ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πάργα. Κωμόπολη της Ηπείρου.....Αρχές 14ου αι. συνοικίζεται η Π. από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ,που κατέφυγαν εδώ για να αποφύγουν αλβανικές επιδρομές. Πρώτη φορά αναφέρεται το 1337. Τέλη του 14ου αι. οι Νορμανδοί,κυρίαρχοι της Κέρκυρας,τους βοηθούν να κτίσουν κάστρο. 1401 περιέρχεται στους Βενετούς, 1452 στους Τούρκους.1455 πάλι στους Βενετούς,οι οποίοι παραχωρούν τη διοίκησή της στους ευγενείς της Κέρκυρας.
Ακολουθεί περίοδος ακμής.
Στον 3ο Τουρκοβενετικό πόλεμο (1537 - 40) δυνάμεις του Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσσα την πυρπολούν,οι κάτ. την εγκαταλείπουν.1567 περιέρχεται στους Βενετούς, οι κάτ. επανέρχονται, αρχίζει η κατασκευή του φρουρίου, η Π.εξελίσσεται σε εμπορικό κέντρο και ευημερεί. 1640 οι Βενετοί παραχωρούν νέα προνόμια. 1797 οι Γάλλοι,που διαδέχονται τους Βενετούς στα Επτάνησα, ανανεώνουν τα προνόμια της Π. και την προστατεύουν από τις κατακτητικές διαθέσεις του Αλή πασά. 1790 οι Παργινοί κηρύσσουν την πόλη τους κτήση της Επτανήσου Πολιτείας. 1817 οι Αγγλοι, που έχουν διαδεχθεί τους Γάλλους στα Επτάνησα,πωλούν την Π. στον Αλή πασά.1819 15 Απριλίου οι Παργινοί ξεθάβουν τα οστά των προγόνων τους, τα καίνε στην πλατεία της αγοράς, παίρνουν την τέφρα και φεύγουν........αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί έως την απελευθέρωσή της, τέλη Φεβρουαρίου 1913.
(από το ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τόμος 4

Επεται συνέχεια.........................vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .