Δευτέρα, Οκτωβρίου 22

ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..

Tου Μάκη Γιομπαζολιά.
Αυτά που βλέπουμε και ακούμε, μετά την τελευταία ενασχόληση των ηγετών της Ευρωζώνης  με το ελληνικό πρόβλημα, καθιστούν, για μια ακόμη φορά, πασιφανές το εξής απλό:
Ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας παίζουν- ως συνήθως -  επικοινωνιακά παιχνίδια, στις πλάτες του λαού, χάριν μικροκομματικής δεκαρολογίας. Και αυτό, την ώρα που η ελληνική κοινωνία πιέζεται, μέχρι διάλυσης και πάρα πολλοί πολίτες ασφυκτιούν, μέχρις αυτοκτονικών τάσεων.
Γιατί το λέμε αυτό.. ; Διότι:
Τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών δεν είναι ασφαλώς Ανάσταση για την Ελλάδα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Κυβέρνησης. Είναι συντήρηση της υπάρχουσας, δραματικής για την ελληνική οικονομία, κατάστασης, μέχρι νεωτέρας. Με κάποια ψήγματα ελπίδας. Που μπορούν, υπό προϋποθέσεις,  να εξελιχθούν σε επώδυνη, μακρόχρονη πορεία εξόδου από την κρίση, στα πλαίσια ευρωπαϊκών ρυθμίσεων, που η Κυβέρνηση ελπίζει, ότι θα αφορούν κάπως ΚΑΙ εμάς.
Δεν είναι όμως ούτε θάνατος για την χώρα τα αποτελέσματα των Βρυξελλών, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι υπερβολικές κορώνες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τμημάτων της ελάσσονος. Η οποία Αντιπολίτευση δείχνει περισσότερο αγχωμένη, μήπως τυχόν και πετύχει πράγματα για την χώρα η κυβερνητική προσπάθεια, έστω και εάν κάτι τέτοιο θα ήταν, ακόμη και λίγο θετικό, για την Ελλάδα. 
Υπάρχουν όμως και οι Έλληνες πολίτες, οι πολλοί Έλληνες πολίτες, η μεγάλη τους πλειοψηφία θα έλεγα.
Οι οποίοι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εκλογές, ζητούν και εύχονται, να πάνε τα πράγματα καλύτερα από αυτό το δράμα που ζουν. Και αδιαφορούν για το τι χρώμα θα έχει η Κυβέρνηση που θα το καταφέρει αυτό.
Κάθε Έλληνας με πολιτική προτίμηση, θα ήθελε βέβαια, να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από αυτό το δράμα, από Κυβέρνηση του δικής του προτίμησης κόμματος.
Αλλά κάνουν λάθος όλα τα κόμματα, εάν θεωρούν, ότι οι Έλληνες προτάσσουν την κομματική τους επιλογή από την επιλογή της λύσης του προβλήματος, που όλους τους διαλύει.
Δεξιούς, Κεντρώους και Αριστερούς.
Για μια ακόμη φορά, τα ελληνικά κόμματα βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από τους στενούς κομματικούς τους φακούς… Και κάνουν, για μια ακόμη φορά, λάθος.. Αυτήν την φορά, εγκληματικό λάθος…
Γιατί η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πια τα
Αυτά…    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .