Πέμπτη, Οκτωβρίου 18

WSJ: Η οργή δίνει πόντους στην Χρυσή Αυγή



Στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή αναφέρεται για μια ακόμη φορά η εφημερίδα Wall Street Journal.

Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή που κινούταν στο περιθώριο, κατόρθωσε να συγκεντρώσει περίπου 7% και 28 έδρες στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, υπογραμμίζει η WSJ.

Το κόμμα συνεχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα, αναφέρει η WSJ, επισημαίνοντας ότι πλέον οι δημοσκοπήσεις τους ανεβάζουν
στην τρίτη θέση.

Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές και όχι ως νέο-ναζί και οι απόψεις των ηγετών της Χρυσής Αυγής, έχουν αλλάξει από τον παγανισμό και τον θαυμασμό για τους Ναζί, στην προώθηση της ορθοδοξίας και του ελληνικού εθνικισμού, σημειώνεται στο άρθρο.

O ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt τους χαρακτήρισε «απειλή για την κοινωνία», γράφει η WSJ, κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια με τις εφόδους στο πανηγύρι, την παράσταση Corpus Christi και το γενικότερα στον αγώνα «κατά των ξένων εισβολέων» όπως αποκαλεί η Χρυσή Αυγή τους μετανάστες.
.zougla.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

1 σχόλιο:

  1. Η ΦΑΣΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ...
    Δεκάδες επαναστάτες αναρχικοί είναι στις φυλακές , εκατοντάδες μαχητικοί διαδηλωτές σύρονται στα δικαστήρια , χιλιάδες είναι τραυματίες των αντιστασιακών διαδηλώσεων των 3 τελευταίων χρόνων. Νέοι τρομονόμοι , χιλιάδες χαφιεδοκάμερες , δεκάδες χιλιάδες ασφαλίτες και εκατοντάδες ναζιστές χρυσαυγίτες έχουν εξαπολυθεί για να καταστείλουν κάθε αντίσταση ...
    Τα στρατοδικεία μοιράζουν έως 68 χρόνια φυλακή στα μέλη αναρχικών επαναστατικών οργανώσεων....
    Η καταστολή δεν αφορά μόνο όσους την υφίστανται άμεσα. Αφορά τον καθένα. Η εγχώρια Τρόικα μας θέλει όλους τρομοκρατημένους και μόνους. Όνειρό της να αλληλοεξοντωνόμαστε και αυτή να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όνειρό της να υπομένουμε τα πάντα σιωπηλοί κάτω από το φόβο της αστυνομίας, των ανακριτών, των φυλακών και των μπράβων της Χρυσής Αυγής.
    Ας μην της περάσει. Στην αδράνεια να αντιτάξουμε τη δράση.
    Στη μιζέρια την αξιοπρέπεια. Στην εξατομίκευση την αληθινή επικοινωνία και την αλληλεγγύη. Στην καταστολή την αυτο-οργάνωση, την αντίσταση, τη συλλογική δράση.
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΗΡΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
    ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .