Δευτέρα, Νοεμβρίου 5

Απεργία Δευτέρα 5 Νοεμβρίου: Απεργιακό μπαράζ

Απεργία Δευτέρα 5 Νοεμβρίου: Απεργιακό μπαράζ

Σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή, ξεκινούν οι απεργίες στα μέσα μεταφοράς και σταδιακά σε όλους τους κλάδους. Συγκεκριμένα απεργούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Χειρόφρενο τραβούν οι ιδιοκτήτες ταξί. Απεργούν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ λόγω νέας 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες,

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Δευτέρα 5/11/2012.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα

Ακόμη, την Τετάρτη, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Επαναλαμβανόμενες 48 απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη με την 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας.  Σε καταλήψεις δημαρχείων και ΧΥΤΑ προχωρά - σύμφωνα με ανακοίνωσή της - η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Την ερχόμενη Πέμπτη, εξάλλου συγκαλείται η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι συνταγματικές ή όχι οι νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.
«Παραλύει» και ο χώρος της υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι με 48ωρη κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη.
24ωρη απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης

Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα (05/11) οι δημοσιογράφοι, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επαναφέρει στη Βουλή την τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρεται: «Το αντιδημοκρατικό πείσμα του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να επαναλάβει την ετσιθελική επίθεσή του κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά του απέτυχε με την καταψήφιση της τροπολογίας που κατεδάφιζε το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, με σκοπό την υφαρπαγή των πόρων των Ταμείων, οδήγησε τον κλάδο σε νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ’ επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας.
Η προγραμματισμένη 48ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου αναμένεται να... παραλύσει τη χώρα προκαλώντας «μπλακάουτ» σε
δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως στις μετακινήσεις..madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .