cretanpatriot
Η πολυποίκιλη ένταση της βίας του κυρίαρχου συστήματος, αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια, και συντελείται παράλληλα, με την αποδυνάμωση της συναίνεσης προς αυτό…
Και αυτή η απώλεια συναίνεσης και ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής είναι συνέπεια της αποσάθρωσης της αντικειμενικής βάσης πάνω στην οποία στηρίζονταν αυτές, δηλαδή της άγριας επίθεσης κατά των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Πέρα λοιπόν από την ένταση της οικονομικής βίας, η οποία στη βάση της ολοένα και αυξανόμενης ανεργίας γίνεται όλο και πιο πιεστική , πέρα από την ένταση της άμεσης βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, εντείνονται και μορφές βίας όπως η ιδεολογική, η ψυχολογική και άλλες. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η επιχειρούμενη δίωξη…
Των κατηγορουμένων για τις εκδηλώσεις ενάντια στον Γερμανό Πρόξενο της Θεσσαλονίκης Φούχτελ, δηλαδή ενάντια σε κάποιον που συμβολίζει την ατέρμονη βάρβαρη επίθεση που δέχεται ο λαός μας.
Οι διώξεις αυτές στοχεύουν να εξευμενίσουν τους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους της πατρίδας μας, να τιμωρήσουν όσους τολμούν να αντισταθούν, να παραδειγματίσουν όσους σκέφτονται να το πράξουν στο μέλλον.
Όμως χειρότερη ακόμη και από τις διώξεις είναι η επιχειρούμενη επαναφορά των δηλώσεων μετανοίας οι οποίες με τη μορφή της συγνώμης από τον Γερμανό Πρόξενο επιχειρείται να αποσπαστούν από τους κατηγορούμενους.
Με αυτές επιδιώκεται να καμφθεί το όποιο πνεύμα αντίστασης, και να μετατραπεί σε πνεύμα υποτέλειας, επιδιώκεται η άρνηση στην υποταγή να αναχθεί σε αμάρτημα που απαιτεί συγχώρεση από του σύγχρονους Μαμωνάδες.
Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα, που όσο και αν οι τηλεοπτικοί προπαγανδιστές της βαρβαρότητας, σπεύδουν να το χαρακτηρίσουν ως ευπρεπή συμπεριφορά, στη πραγματικότητα αποτελεί τόσο πολιτικά όσο και ηθικά βήμα επαναφοράς στις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ουσιαστική κατάργηση της δημοσιότητας της δίκης που επιχειρήθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Και δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όξυνσης και διεύρυνσης των αγώνων κατά των απολύσεων, κάτι που οι κυρίαρχοι τρέμουν ότι μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα ενός ευρύτερου λαϊκού ξεσηκωμού.
Ας βροντοφωνάξουμε λοιπόν ΟΧΙ στις νέες δηλώσεις μετανοίας ΝΑΙ στη λαϊκή αντίσταση.
Άμα έρθουν τα σύννεφα, θα φέρουν και ΒΡΟΧΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λίγο φίλοι μου θα παρακαλάμε να έλθει ο Γιώργος να μας ΣΩΣΕΙ. Και ευτυχώς, για όλους όσους τον βρίσατε, θα γυρίσει για να σώσει την Ελλάδα.
Είναι βλέπετε ο μη..καθαρόαιμος, ο ...ανθέλληνας, ο...αναίσθητος , ο χαζογιωργάκης ..σας! ο..ανθρωπάκος του..χεριού σας, που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ να σας σώσει από την κακομοιριά σας και την μεμψιμοιρία σας, που προσπαθεί να μας κάνει κράτος μιας και ζούμε σε συνθήκες παρακράτους.
Εμείς μωρέ σκύβαλα αλαλάζοντα, δεν φωνάζαμε για το Δημόσιο και τα προβλήματά του;
Εμείς δεν φωνάζαμε για την φοροδιαφυγή που εμποδίζει την ανάπτυξη και επιβαρύνει τους αδύναμους;
Εμείς δεν γράφαμε , με τα 24 γράμματα που μάθαμε, ότι πρέπει ΟΛΟΙ να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και να πληρώνουν τους φόρους που πρέπει;
Εμείς… φακελάκια, ….προσλήψεις, ….δημόσια έργα, …περιβάλλον, παράνομοι οικισμοί,…
Τότε ποιοι «ΚΛΑΙΝΕ» και ..εξοργίζονται για την… ΑΔΙΚΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΩΡΕ; Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ;
Δεν φωνάζει ο άνεργος και ο φτωχός και "φωνάζουν" τα ατέρμονα παμφάγα που δεν υποβάλλουν ούτε ΚΑΝ δήλωση στην Εφορεία;
Φωνάζει η «εύσωμη» τραγουδίστρια που δηλώνει ..20..ΕΥΡΩ την ημέρα! εισοδήματα;
Ζει με ..500 Ευρώ το μήνα όταν θέλει ..ένα ταψί στην καθισιά να φάει;
Και δεν υπάρχει τσίπα, ίχνος ντροπής ρε εμπαθή ..κουζινόχαρτα "πολυτελείας", και κάθε μέρα τολμάτε και γράφετε ανοησίες, κουτο -αντιγραφές Ριζάρειες , Μιχελάλειες , Ψυχαβγαλμένες και Μπομπολοκομένες ;
Γιατί μωρέ τώρα ΟΛΟΙ προσπαθούν να αντιγράψουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής και δεν μπορούν; Τι μεσολάβησε στα δύο χρόνια και τα πάνω πήγαν κάτω; Τι μεσολάβησε στα δύο χρόνια οι νταβατζήδες έβγαλαν όλα τα λεφτά τους στο Εξωτερικό; Και ο γιατί ο κ.Προβας δεν μας δίνει τις λίστες να μάθουμε την αλήθεια;
Και γιατί ο Αντωνάκης "μας" αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί σαν την γεροντοκόρη στο..πρώτο ραντεβού στην πλατεία;
Γιατί μωρέ, ενώ ο Παπανδρέου αγωνίζεται σε όλο τον κόσμο, για το όνομα και το καλό της Ελλάδας, κάτι ανώνυμοι «πολύφραγκοι » δυσανασχετούν τρώγοντας τον αστακό τους στην …καλύβα τους;
Αφήστε τις μαλακίες και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί να σωθούμε.
Άμα έρθουν τα σύννεφα, θα φέρουν και ΒΡΟΧΕΣ!!!