Δευτέρα, Νοεμβρίου 19

ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


-Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος, που αναφέρεται σε προκλητικά προνόμια και παροχές, εν μέσω περιόδου ισχνών αγελάδων και στυγνής λιτότητας!
--Και γράφεται ακόμη, ότι το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους!

Και εύλογα, διερωτάται κανείς:

--
Το θέμα έχει πάντοτε οικονομική βάση και περιεχόμενο ή ανάγεται και στην σφαίρα της ηθικής και της απλής λογικής; Σίγουρα, το θέμα δεν είναι πάντοτε οικονομικό. Κοντά στα πολλά, ας πάνε και τα λίγα, θα έλεγε κάποιος, συμβιβαστικά. Όμως, αναμφίβολα, υπάρχει ηθικό ζήτημα. Ζήτημα, που..
προκαλεί την απλή λογική, την λογική ενός μέσου ανθρώπου, που διερωτάται, πως γίνεται τα προνόμια μιας πολιτικής θέσης σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να διατηρούνται και μετά την έκπτωση εκ του αξιώματος; Τέτοια φαινόμενα σήψης, γιατί σηπτική χροιά και μυρωδιά αναδύεται από αυτό, μόνο σε καθεστώτα παρατηρούνται. Ποτέ σε δημοκρατίες, όπου τιμώνται οι αξιωματούχοι, μόνο όσο τα κατέχουν.
--Με ποια λογική λοιπόν, ένας Πρόεδρος της Βουλής, όσες θητείες κι αν έχει κάνει, εφ΄ όρου ζωής, θα έχει προνόμια, οικονομικά και θεσμικά, που θα βαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο;
--Το πολίτευμα μιας χώρας, δεν ταυτοποιείται με την απλή ονοματοδοσία του ή την επίκληση του, αλλά με τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί του το λειτουργούν. Αν λοιπόν, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πολίτευμα μας είναι η 'Δημοκρατία', ας αποδείξουμε ότι ξέρουμε και να το υπηρετούμε και να το διαχειριζόμαστε, όχι λειτουργούντες οι κρατούντες με καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές, επειδή έτσι τους  βολεύει και τους εξυπηρετεί.
--Το κουζινομάχαιρο, κόβει ψωμί, μα γίνεται και φονικό όπλο - πάντα όμως μπορεί να ονοματίζεται κουζινομάχαιρο, αν θελήσει κάποιος να σταθεί στο όνομα του, παραβλέποντας σκόπιμα την πρόθεση χρήσης του ιδιοκτήτη του! 

--ΑΝΑΛΟΓΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΔΙΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
--ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!   --ΝΑΙ, ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!


Ρουσσάκης Πολ.
http://attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .