Κυριακή, Νοεμβρίου 4

Α. Σαμαράς: «Οι τελευταίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, δήλωσε ότι η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση, προσθέτοντας πως κατόπιν αυτών των μέτρων μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν περαιτέρω.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα ισοδυναμούσε μόνο από την υποτίμηση και τον πληθωρισμό με απώλεια του 80% του βιοτικού επιπέδου που είχαν οι Ελληνες το 2009.

«Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα τίναζε στον αέρα τη Δημοκρατία μας και θα κυοφορούσε τεράστιους κινδύνους σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα της χώρα μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Περιγράφοντας την κρισιμότητα των επόμενων δύο ψηφοφοριών, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με θετική ψήφο τελειώνουν αμετάκλητα τα σενάρια καταστροφής.

«Υπάρχει αγωνία για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν αποφασιστικά και ενωμένοι την εθνική μάχη χωρίς μεμψιμοιρίες και διαβεβαίωσε πως μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες «θα βγούμε πιο δυνατοί ως παράταξη και ως κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «παρά τις μεγάλες διαφορές μας στο παρελθόν και παρά τις τριβές που υπάρχουν πότε-πότε ανάμεσά μας, παλεύουν και εκείνοι για να γίνει η μεγάλη ανατροπή και να αρχίσει η αναγέννηση αυτού του τόπου».

«Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν και όσους προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω και να τη σύρουν ακόμη πιο πίσω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλο... συμμάζεμα στο Δημόσιο προαναγγέλλοντας απολύσεις. «Η ασυδοσία του Δημοσίου τελειώνει. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για την εργασία τους και όμως εξακολούθησαν να πληρώνονται εις βάρος του συνόλου. Άλλοι κρίθηκαν επίορκοι και είτε έπεσαν στα χαμηλά και συνέχισαν να αμείβονται. Εκατοντάδες οργανισμοί λειτουργούσαν χωρίς αντικείμενο. Όλα αυτά τελειώνουν. Τα τελειώνουμε εμείς αυτά όταν άλλοι προσπαθούν να τα κρατήσουν».
http://www.zougla.gr/politiki/article/i-teleftes-perikopes-se-mis8ous-ke-sintaksis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .