Τρίτη, Δεκεμβρίου 4

Πάνε τα λεφτά της δόσης - 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν άμεσα εφάπαξ



Σε αγώνα δρόμου θα μπουν από την 1η Ιανουαρίου τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τη σταδιακή καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν. 

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή τους έχει ξεκινήσει σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά η διαδικασία θα επιταχυνθεί από τον Ιανουάριο του 2013, και αφού προηγηθεί η καταβολή της δόσης.

Με τα σημερινά του έσοδα το Ταμείο μπορεί να καταβάλει περίπου 6.000 εφάπαξ το χρόνο, ενώ αυτή την περίοδο καταβάλλονται τα εφάπαξ σε όσους είχαν αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2009 και είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνεται η αποπληρωμή ξεκινώντας από τις παλαιότερες αιτήσεις οι οποίες είναι «βουνό»: 

Συνολικά εκκρεμούν 62.000 αιτήσεις από τις οποίες 40.228 είναι ληξιπρόθεσμες και στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι έως το τέλος του 2013 να έχουν καταβληθεί 37.000 εφάπαξ.


http://www.zoomnews.gr
 http://politika-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .