Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21

Ο Φ.Μπόμπολας στον λογαριασμό με τα 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ

Ένας μπερδεμένος ιστός αράχνης, με έξι offshore δικαιούχους και 40 διαχειριστές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το όνομα του γνωστού εκδότη
Ο Φ.Μπόμπολας στον λογαριασμό με τα 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ
Το όνομα του γνωστού εκδότη Φώτη Μπόμπολα εμπλέκεται στον διαβόητο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλάμβανε η λίστα Λαγκάρντ!
Πρόκειται για τον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε hedge fund, στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή. Είναι ο λογαριασμός στον οποίο είχε εμπλακεί –από συγκεκριμένη κατάθεση- και το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο η ίδια είχε διαψεύσει ότι έχει κάποια σχέση με αυτόν.

Τον φάκελο του λογαριασμού ερευνούν –μαζί με τους «εξαφανισθέντες» των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου- κατά προτεραιότητα οι αρχές και λόγω του μεγάλου ύψους του.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το αρχείο έχει κωδικό όνομα «BUP: 5090154651». Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει την αυθεντική καρτέλα της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.
Ως δικαιούχοι του εν λόγω λογαριασμού καταγράφονται (στη λίστα Λαγκάρντ) έξι offshore εταιρείες. Ως διαχειριστές αυτών –και, άρα, θα λέγαμε ως έχοντες εξουσία επί του λογαριασμού- αναφέρονται 40 άλλες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.
Πρόκειται για έναν μπερδεμένο ιστό αράχνης, με προφανή στόχο να περιπλέκει περαιτέρω όποια αρχή προσπαθήσει να φτάσει στην άκρη του νήματος. Παρά ταύτα, μεταξύ των διαχειριστών των εταιρειών-δικαιούχων του λογαριασμού μαμούθ ξεχωρίζουν τα ονόματα του εκδότη Φώτη Μπόμπολα, αλλά και των Αγγελου Μεταξά, Νικόλαου Βάγγερ και Μάκη Λεβή.

Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/281661/o-fmpompolas-ston-logariasmo-me-ta-550-ekat-eyro-tis-listas-lagkarnt#ixzz2LWNhp3No

2 σχόλια:

  1. Αποκαλύφθηκε, πλήρως, η αθλιότητα κατά της Μαργαρίτας Παπανδρέου από ΒΗΜΑ και Πρώτο Θέμα...!!

    To χθεσινό «ΤΟ ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει τις εξωχώριες εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της Μαρίας Παντελή, στη λίστα Λαγκάρντ...!

    Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από τις εν λόγω εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας εκδότης.

    Η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει ονόματα, φοβούμενη, ίσως, τις αγωγές.

    Κάτι που δεν φοβήθηκε στην περίπτωση της
    ======================
    Μαργαρίτας Παπανδρέου και έσπευσε να τη διασύρει, όπως και όλη την οικογένεια Παπανδρέου, δημοσιεύοντας στην πρώτη σελίδα, ότι η κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

    Το δημοσίευμα υπογραφόταν από την Γιάννα Παπαδάκου, η οποία υπογράφει και το σημερινό δημοσίευμα.

    Από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εφόσον τα στοιχεία του είναι πραγματικά και όχι «μουσαντένια», όπως εκείνα για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αποδεικνύεται σαφώς ότι η κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

    Περιέργως, ούτε η δημοσιογράφος, ούτε η εφημερίδα αισθάνθηκαν την ανάγκη να γράψουν έστω μια λέξη «συγνώμη» για το αναληθές δημοσίευμα με το οποίο συκοφάντησε τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.

    Ίσως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσμετρηθεί θετικά όταν η αγωγή της κ. Παπανδρέου εκδικαστεί.

    Αλλά τα ήθη της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι ακριβώς αυτά.

    Συκοφαντούμε, διασύρουμε με ανακρίβειες και ψεύδη και δεν τρέχει τίποτα.

    Την ίδια γραμμή ακολουθεί και η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η οποία όχι μόνο είχε το ίδιο δημοσίευμα, αλλά είχε βγάλει και ντουντούκα στους δρόμους.

    Αν πιστέψουμε στην ορθότητα του σημερινού δημοσιεύματος, ο Έλληνας «ιδιοκτήτης ΜΜΕ» που εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, διότι αν ήταν δεν θα υπήρχε το δημοσίευμα.

    Για όλους τους άλλους υπάρχει η υπόνοια της συμμετοχής τους, καθώς δεν πρόκειται μόνο για έναν ιδιοκτήτη, αλλά και για «εκδοτικό συγκρότημα».

    Άραγε, εμπλέκεται κάποιος από τους εκδότες, το μέσο ενημέρωσης του οποίου συκοφάντησε την Μαργαρίτα Παπανδρέου;


    Είναι προφανές ότι δημιουργείται μείζον θέμα για τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, ο οποίος ενέπλεξε την κ. Παπανδρέου στις καταθέσεις του τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς, όσο και στην Επιτροπή της Βουλής.

    Η παραίτηση από τη θέση του είναι η μόνη πράξη ευαισθησίας και ευθυξίας που πρέπει να επιδείξει, άλλως, πρέπει να τον αποπέμψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

    Ερωτηματικά τίθενται και για τους «διαρροείς» προς τις δύο εφημερίδες, ότι πίσω από τα αρχικά Μ.Π. της «λίστας» κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά και για τους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι υιοθέτησαν την «κατηγορία» Στασινόπουλου και είναι μεταξύ των πιθανών «διαρροέων».

    Τίθεται, πλέον, το θέμα, αν θα αποκαλυφθούν τα ονόματα όσων κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες, κάτι που έχουν υποχρέωση να κάνουν τόσο οι οικονομικοί εισαγγελείς, όσο και η Επιτροπή της Βουλής, ή θα γίνει προσπάθεια συγκάλυψής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε πληρωμένοι μπλόγκερς. Γράφουμε ΟΤΙ θέλουμε χωρίς έλεγχο!

    Είμαστε μία ομάδα που μισούμε αφάνταστα την Δημοκρατία και την οικογένεια Παπανδρέου.

    Αφήσαμε τη δημοσιογραφία στα ΜΜΕ και "αράξαμε" στη μπλοκόσφαιρα . Όπως ξέρετε τόσα χρόνια είμαστε μοναδικοί και ασυναγώνιστοι στην συκοφαντία, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, στην διαστρέβλωση της αλήθειας,στα συμβόλαια πολιτικού θανάτου.

    Η αμοιβή μας εξακολουθεί να παραμένει λογική και φυσικά χωρίς...απόδειξη.

    Η δυσφήμηση είναι η ειδικότητά μας. Η ψευδολογία είναι ο πρωινός ..καφές μας.

    Όπως και στο παρελθόν ακολουθούμε κανόνες εχεμύθειας που τους τηρούμε μέχρι να βρούμε καλλίτερο ..αγοραστή!

    Δεν πιστεύουμε σε ..Πατρίδες ,ιδέες, οράματα. Για μας θεός είναι ΜΟΝΟ το χρήμα ,και κάνουμε τα ΠΑΝΤΑ γι αυτό.

    Εμείς οι μπλόγκερς, πληρωθήκαμε και πληρωνόμαστε ικανοποιητικά και το αποτέλεσμα της εργασίας μας φάνηκε με την ΛΑΣΠΗ που ρίξαμε και επιτύχαμε την αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου.

    Δεν είναι μόνο το χρήμα που κερδίζουμε ,αλλά και η σχέση που δημιουργούμε με την εξουσία. Σαν δημοσιογράφοι είμαστε ‘’ψόφια πτώματα’’ αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν μας έδινε σημασία.

    Μας χρειάζονται και μας φοβούνται αφού ξέρουμε τι καθάρματα είναι.

    Γράψαμε τόσα εναντίον του Παπανδρέου που δεν
    ==================
    περιγράφονται.
    Τον.. ‘’πληρώσαμε’’ γιατί ήταν από τους λίγους που δεν μας πλήρωσε.

    Σήμερα έχουμε μετανιώσει γιατί τελικά, ήταν ο μόνος που δεν είπε ψέματα στους Έλληνες. Δυστυχώς όμως εμείς οι Έλληνες ‘’δανείζουμε ΔΕΝ ψηφίζουμε’’.

    Ή ψηφίζουμε..χαρτί, εικόνα ,αέρα! Γι αυτό και εμείς έχουμε ΠΑΝΤΑ… δουλειά…

    Αυτά τα θέματα απασχολούν τη δική μας ομάδα. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που ξε-θεμελιώνουν σύρριζα τους αντιπάλους των "αφεντικών τους".
    Είμαστε πολύ καλοί στη δουλειά μας και..αδέσμευτοι σε όσους δεν μας..εκτιμούν!

    ΥΓ.
    Έχουμε την δυνατότητα και την τεχνική- αδιαντροπιά, ένα...βόλο να το "παρουσιάσουμε" σαν ατμολέβητα πλοίου!

    Η ασυδοσία, ο φόβος και φυσικά το ΕΥΡΩ ! παραμερίζει όλα τα..εμπόδια-καταγγελίες και εξασφαλίζουν στον πελάτη μας το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

    Μια καλημέρα ενός πολιτικού …μας "αντιπάλου", γίνεται...βιβλίο εναντίον του και να ανακυκλώνεται επί μήνες !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .