Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Διπλή επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Δαμανάκη

Διπλή επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Δαμανάκη για την Κομισιόν και τον κατώτατο μισθό
Την αντίδραση του ΚΚΕ το οποίο εξαπολύει επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ότι για την Κομισιόν το θέμα του κατώτατου μισθού παραμένει ανοιχτό.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη επιβεβαιώνουν ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων».
Το ΚΚΕ, αναφέρει ακόμη ότι «η δημιουργία πάμφτωχων εργαζομένων, μέσα από τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι βασική προϋπόθεση για να
προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις και να έλθει η ανάκαμψη, την οποία εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του 'ευρωμονόδρομου'».
Σημειώνει, επίσης ότι για τον προαναφερθέντα λόγο, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «με τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του, παίρνει πίσω τη δέσμευση για άμεση, με νόμο, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, και την αντικαθιστά με την 'κούφια' υπόσχεση για σταδιακή αποκατάσταση, αν και εφόσον η ελληνική οικονομία επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης».
«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι να εγκαταλείψουν τα κόμματα που 'πίνουν νερό' στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και του 'ευρωμονόδρομου'. Να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, να δυναμώσουν τον αγώνα και τη συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα και να γυρίσουν τις πλάτες στις συνταγές της ίδιας διαχείρισης» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.. 
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .