Δευτέρα, Φεβρουαρίου 4

Πώς και γιατί τα ακίνητα απειλούν κυβέρνηση – Στουρνάρα. ΈΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ!

Πώς και γιατί τα ακίνητα απειλούν κυβέρνηση – Στουρνάρα


Κοινή είναι η αίσθηση ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ταυτίζεται επικίνδυνα με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους συντήρησης και διατήρησης των ακινήτων
«Τα ακίνητα θα αποτελέσουν το Βατερλό του υπουργού Οικονομικών». Αυτός είναι ο βασικός… ψίθυρος, που διακινούν τα τελευταία 24ωρα πολιτικοί αντίπαλοι του Γιάννη Στουρνάρα, τόσο μέσα όσο και έξω από την κυβέρνηση.

Κοινή είναι η αίσθηση ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ταυτίζεται επικίνδυνα με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους συντήρησης και διατήρησης των ακινήτων, σε μια χώρα όπου το περίπου 90% των κατοίκων της έχει ένα σπίτι στην κατοχή του και πάνω από 50% συντηρεί και ένα εξοχικό μαζί.



Το γεγονός ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει την ύπαρξή της στην αυξημένη φορολόγηση των ακινήτων, μπορεί προσωρινά να αποδίδει καρπούς, υπό την έννοια ότι καλύπτει τα κενά των 3 δισ. ευρώ που σημειώνονται στον προϋπολογισμό, από την άλλη, όμως, μεσοπρόθεσμα, μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ.

Κι αυτό γιατί αποδεδειγμένα, θα γονατίσει τους προϋπολογισμούς της μέσης ελληνικής οικονομίας. Η οποία, θεωρείται περίπου δεδομένο, στις επόμενες εκλογές θα τιμωρήσει, εκείνους που θεωρεί υπευθύνους για αυτή την κατάσταση. Αυτό έχουν υπόψη τους στο Μέγαρο Μαξίμου και αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από τον ΥΠΟΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .