Δευτέρα, Φεβρουαρίου 4

Η χούντα του συστήματος είναι εδώ

Η χούντα του συστήματος είναι εδώ


Την προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είχε στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να υπονοεί σαφέστατα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται …εκτός νομιμότητας! Αυτή την εβδομάδα στόχο έβαλε το ΚΚΕ. Έστειλε τα ΜΑΤ να πλακώσουν στο ξύλο δεκάδες συνδικαλιστές του που θέλησαν να κάνουν μια τυπική διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προκλητικά απεφάνθη ότι οι συντάξεις είναι …«αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος»! Σαν να μην έφτανε το ότι τους έδειραν, τους «τσουβάλιασαν» και τους πήγαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας, απ’ όπου την άλλη μέρα τους πήγαν στα δικαστήρια!


Μπορεί η δίκη να αναβλήθηκε για να γίνουν οι σχετικές πολιτικές συνεννοήσεις και να εκτονωθεί η ένταση, αλλά οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν φανερές. Όχι μόνο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που με το 27% απειλεί να της φάει την εξουσία, αλλά και εναντίον του ΚΚΕ του 4,5% που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να οργανώνει κάποια λαϊκή διαμαρτυρία. Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Σαμαράς, υπό την ηγεσία του οποίου η ΝΔ σημείωσε τα δύο χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα της ιστορίας της αλλά αυτός έγινε πρωθυπουργός χάρη στην υπόδικη συμμορία του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφέστατο: Φιλοδοξεί να συντρίψει όλη την Αριστερά, κάθε συνιστώσα της, μετριοπαθή, δογματική, γραφειοκρατική, δεξιόστροφη ή ριζοσπαστική. Όλη την Αριστερά στο σύνολό της. Το μέλλον διαγράφεται πολύ ζοφερό, αν τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις εξακολουθήσουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που απειλεί την Αριστερά στην Ελλάδα από τη χούντα του συστήματος. Πόσω μάλλον που αυτές οι εξελίξεις σημειώνονται στο πλαίσιο μιας σαφώς διαγραφόμενης διολίσθησης του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος σε ολοένα και πιο αυταρχικές μορφές δράσης, στην υιοθέτηση ολοκληρωτικών δομών και θεσμών διακυβέρνησης.

...

[Κομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .