Σάββατο, Φεβρουαρίου 23

ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ CD ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ"


papakonstantinou-giorgios

Με την εξέταση 34 στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών, συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ. Τι είπαν για το CD, που ισχυρίζεται ότι τους έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Κανένας από τους 34 συνολικά στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που εξετάστηκαν από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν παραδέχτηκε ότι πήρε στα χέρια του από τον πρώην υπουργό Οικονομικών το επίμαχο cd της "λίστας Λαγκάρντ" προκειμένου να το φυλάξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξη και φύλαξη του cd με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, που είχε στείλει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει προς φύλαξη, χωρίς όμως να θυμάται σε ποιο πρόσωπο.

Οι διαδικασίες εξέτασης των 34 στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν συνοπτικές και ολοκληρώθηκαν μέσα σε περίπου 5 ώρες, καθώς βασικό ερώτημα της Προανακριτικής Επιτροπής ήταν αν στον μάρτυρα είχε δοθεί προς φύλαξη από κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο.
Το απόγευμα θα εξεταστεί το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος στη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική φέρεται να είπε ότι είχε ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ τον τότε υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και στον αναπληρωτή του Παντελή Οικονόμου.
Πάντως ο κ. Σαχινίδης διέψευσε στους δημοσιογράφους με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε ποτέ ενημερωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ άλλωστε 30 μέρες υπουργός Οικονομικών διετέλεσα δεν πρόλαβα να δω τίποτα».
Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά που είχε κάνει ο κ. Αθανασίου ως προϊστάμενος του Α' Τμήματος της Διεύθυνσης Ελέγχων, τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία, όπως είπε, ζητούσε έγκριση για να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Μανώλη Ντουκάκη.
Στην αναφορά του πάντως, ο κ. Αθανασίου τονίζει, μεταξύ άλλων, τις διαπιστώσεις του για «μεγάλη αδράνεια από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίες -όπως ο ίδιος λέει- «θεωρούσαν λίγο ως πολύ ανίκανους τους υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν φορολογικούς ελέγχους».
Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Αθανασίου αναφέρεται γενικώς και στη "λίστα Φαλσιανί", λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Επειδή το διάστημα αυτό στα ΜΜΕ ακούγονται φήμες για λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, που την έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ένας Ελβετός τραπεζίτης ονόματι Φαλσιανί, τη ζητήσαμε επανειλημμένα από τον υπεύθυνο συντονιστή των ομάδων εργασίας, ο οποίος δήλωνε άγνοια».
news247

5 σχόλια:

  1. ΟΙ… ΡΕΓΚΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΡΕΓΚΟΥΖΑ
    Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση των αρμοδίων, που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και από κάτω το "πλήθος" φώναζε: Σε μένα δώσε τη!
    Κι εγώ θέλω..!
    Γράφουν μερικοί...πατριώτες: 34 στενοί συναργάτες του .....!

    Αντί άλλων σχολίων θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το..γρηγορόσημο!

    [[ Ο Ρεγκούζας ανήκε πολιτικά στην τάξη των «λοχαγών» της ΝΔ που στήριξαν την άνοδο του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.
    Είχε αναλάβει σκιώδης υφυπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ και τελικά υπουργοποιήθηκε επί ΝΔ.
    Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ρεγκούζας «αθέτησε τις «διακομματικές» συμφωνίες για το βόλεμα των εφόρων που ίσχυαν για χρόνια.
    Ξεκινώντας μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη -έβαλε παντού δικούς του» (Ελευθεροτυπία, 2/10).
    Δεν σταμάτησε όμως εκεί.
    Ζήτησε τη μετάθεση τελωνειακών, 24 τμηματαρχών τελωνείων Αττικής,
    που ανήκαν πολιτικά στη ΝΔ και για τους οποίους είχε στοιχεία ανάμιξης τους σε υποθέσεις διαφθοράς.
    Οι προϊστάμενοι τους όμως αρνήθηκαν να προχωρήσουν τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να απειληθούν από τον Ρεγκούζα με πειθαρχικές ποινές.
    Σε αυτό το σημείο βγήκε στη δημοσιότητα η βιντεοκασέτα μιας ομιλίας που είχε γίνει πριν από τρεις μήνες από τον Ρεγκούζα σε εκδήλωση των εφοριακών, όπου κατάγγειλε τη διαφθορά που επικρατεί στον κλάδο τους και τους κάλεσε να αντιδράσουν.

    Στα πλαίσια αυτής της ομιλίας είπε και την περίφημη φράση «να μειώσετε το γρηγορόσημο »,
    το οποίο είχε προφανώς την έννοια να μειώσετε το φαινόμενο του «γρηγορόσημου »
    και όχι να μειώσετε το ύψος του «γρηγορόσημο», όπως σκοπίμως παρερμηνεύθηκε από το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα για να σημαίνει προτροπή προς τους εφοριακούς να συνεχίσουν να λαδώνονται αλλά με «μέτρο».
    Το όλο θέμα το έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ]]].

    * Φαντάζεται κανείς να έπαιρναν ΑΥΤΟΙ! οι εγκάθετοι τη λίστα στα χέρια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνη Σαμαρά η δίκη της Aegean Oil αναβλήθηκε ξανά
    Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπορία πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη πήρε αναβολή για την 1η Μαρτίου.
    Η υπόθεση ήταν 11η στο πινάκιο. Λογικό, κάθε μέρα έχουμε υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου.
    Η χώρα συνεχίζει και κυβερνάται από τη Μαφία και κάποιοι -που είναι υπάλληλοι της Μαφίας- αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν νέοι που έχουν πάρει τα Καλάσνικοφ.

    Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία Λαγκάρντ για την αναβολή της δίκης. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα της το πει. Έχει τους λόγους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ή ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ;

    Κύριε Σαμαρά
    μας είχες υποσχεθεί επανειλημμένα και δημόσια, ότι θα αναλάβεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
    Τι "μεσολάβησε" και άλλαξες γνώμη; Μήπως άρχισε το..πρωτάθλημα;

    Σε ….18 μήνες, είπατε ότι θα μας «σώσετε».
    Τι ακριβώς εννοούσατε; …Ευθανασία ;
    Τόσες μήνες και η κυβέρνηση σας "ναρκοθετεί" τα ...λιμάνια της;

    Τόσες ημέρες και τα γραφεία "αγκομαχούν" από τους ανανήψαντες ΠΟΛΑνιστές...
    Τα τηλέφωνα πήραν ..φωτιές ! Τι συμβαίνει κύριε Σαμαρά;
    Αναστήσαμε την παλιά ΠΡΟΣΦΙΛΗ σας ...δεξιά; Ψάχνετε για …φίλους;

    Αυτό "έφταιγε" που επί δύο χρόνια ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ κυριολεκτικά την Ελλάδα;
    Σας ..έλειπε η ακροδεξιά παρέα, και έτσι αγωνιστήκατε με όλες τις προσωπικές και "φίλιες" ακροδυνάμεις και..ισιώσατε το Σύνταγμα;

    Μα για όνομα του Θεού, όπως λέτε και εσείς δεν αισθάνεστε, τύψεις, ενοχές...ερινύες;

    Κύριε Σαμαρά,
    ΄Οτι και να προτείνει ο κ. Στουρνάρας η ευθύνη είναι δική σου ! Δεν
    πιστεύουμε να μας πεις ότι δεν…ήξερες ;
    Δεν πιστεύουμε να μας πεις ότι τα…ξέχασες και αυτά που έλεγες αφορούσαν την..Πορτογαλία;
    Αρχίσαμε τις γυμναστικές...ασκήσεις;
    ΥΓ.
    Εμείς πιστεύουμε ότι τα πάντα είναι ανταποδοτικά …!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός αναζητούσε το όνομα...Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ...!!!

    Προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό για τη λίστα Λαγκάρντ...!!
    Σύμφωνα με τη έκθεση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας χρήστης με την ονομασία «Windows User» είναι αυτός ο οποίος σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους άνοιξε τα αρχεία της λίστας.

    Η πρώτη φορά που αυτός ο χρήστης ανοίγει το αρχείο Λαγκάρντ βλέποντας 24 ονόματα, είναι τα ξημερώματα της 3οης Σεπτεμβρίου του 2010 από τις 00:028:53 έως 00:54:10.

    Όπως προκύπτει από την κατάθεσης της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρύσας Χατζή στην προανακριτική επιτροπή η λίστα έφτασε αργά το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου του 2010 στο γραφείο του Υπουργού.

    Συνεπώς, ο υπολογιστής που πρώτος ανοίγει τη λίστα τα ξημερώματα της 30ης δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν του υπουργικού γραφείου στο οποίο πρώτα ανοίχθηκε η λίστα.
    Η συνέχεια παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα...!!

    Ο ίδιος χρήστης Windows User, δηλαδή το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου, φαίνεται να ανοίγει 7 λογιστικά φύλλα της λίστας την 1η Ιουλίου του 2011, από 7:46:31 έως 8:05:27.
    Συνεπώς το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου ανοίγει εκείνη την ημέρα τη λίστα. Υπουργός τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι πήρε τη λίστα αρχές Αυγούστου, δηλαδή ένα μήνα αργότερα και χωρίς να την έχει ανοίξει ποτέ.

    Είναι ενδιαφέρον ότι ο χρήστης Windows User , δηλαδή ο χειριστής του υπουργικού υπολογιστή, αναζητάει εναγωνίως το όνομα Παπανδρέου στη λίστα.

    Συγκεκριμένα,
    στις 7:46:31 ανοίγει την καρτέλα ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Στις 7:47:06 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
    Στις 7:47:17 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ.
    Στις 7:47:25 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.
    Στις 7:47:31 ξανανοίγει καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
    Στη συνέχεια από το υπουργικό κομπιούτερ αναζητούνται στη λίστα οι καταθέσεις του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΤΣΟΥ στις
    7:49:08. Πρόκειται για κάτοικο Θεσσαλονίκης.

    Και στις 8:05:27 ανοίγει την καρτέλα της γιατρού ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗΣ
    Πόσο..αόρατος και επικίνδυνος μπορεί να γίνει κάποιος προκειμένου να ..επι-συμ-βιώσει με και για το πάθος του για την εξουσία;
    Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Βαγγελάκης είναι τόσο άρρωστα εξουσιομανής, ώστε να είναι σε θέση να θυσιάσει τους πάντες και τα πάντα για..πέντε λεπτά παρουσίας στην τηλεόραση πόσω μάλλον για την για την αρχηγία στο Πασοκ;
    Αμφιβάλλει κανείς ότι είναι τόσο κομπλεξικός που πιστεύει ότι είναι και..μοναδικός;
    Αμφιβάλλει κανείς ότι θα μπορούσε, χωρίς τύψεις, να καταδικάσει σε αιώνια ..πείνα ένα φτωχό γιατί ακουμπώντας του λέρωσε το πόμολο της πόρτας του, με το..χέρι του;
    Πόσο εγωπαθής, πρέπει να είναι και με πολλά προβλήματα παιδικών αναμνήσεων, να τον ταλανίζουν;
    Του λείπει το συναίσθημα και η ανθρώπινη ζεστασιά. Είναι μια ..κινούμενη χιονόμπαλα που "παγώνει" τους πάντες.
    Αυτά τα λίγα που ΠΙΣΤΕΥΩ !!! χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, με οδηγούν αβίαστα στις σκέψεις, ότι ο άνθρωπος αυτός είναι και πολιτικά αδίσταχτος. Κατά βάθος πιστεύω ότι πολλοί έχουν υποφέρει, αλλά και θα υποφέρουν εξ αιτίας του.
    Είναι κατά βάθος ένας κομπλεξικός ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ένας πολιτικά δυσκίνητος μέχρι ..αναπηρίας ,που δεν αισθάνεται ! δεν βλέπει τίποτε άλλο, παρά μόνο την .. .πείνα των ορέξεών του !
    Γι αυτό και «δέθηκε» με τον Σαμαρά και έχει φίλο τον Προκόπη !
    Ο Λαός μας λέει : ‘’ Δείξε μου τον φίλο σου ‘’…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .