Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22

GreekMoney.gr - Τα συν και τα πλην της ...οικονομίας - Τετάρτη 20/2

image

Το υπ. Παιδείας μειώνει τις θέσεις των αναπληρωτών καθηγητών και αυξάνει τις ώρες διδασκαλίας στους μόνιμους
(Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών φέρνει η διάταξη που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και η οποία προβλέπει μείωση των αναπληρωτών μέσω της αύξησης των ωρών διδασκαλίας για το μόνιμο διδακτικό προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην «επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16», το οποίο προβλέπει περικοπές στις κοινωνικές κρατικές παροχές. Κατόπιν αυτού οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αύξηση του χρόνου εργασίας τους με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ.)
Ζητάνε το Ελληνικό κοψοχρονιά

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομία φαίνεται να είπαν σε γνωστούς τους, ότι το Ελληνικό οι υποψήφιοι αγοραστές το ζητάνε όχι παραπάνω από 600 εκ. ευρώ. Και άρα που να βρεθούν υπουργοί να υπογραψουν τέτοια αποκρατικοποίηση για ένα κομμάτι που μπορεί να αξίζει έως και 5 δισ. ευρώ. Αναστέναξαν με νόημα...


Δεν έκοψαν τις διπλές συντάξεις σε 50.000 άτομα

(Στα χαρτιά έμειναν οι περικοπές στις συντάξεις για περισσότερα από 50.000 άτομα εξαιτίας της αδυναμίας διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων!
Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι -χωρίς να έχουν την ευθύνη- απέφυγαν τις μειώσεις ακόμα και για δυόμισι χρόνια, ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιπες συντάξεις μειώνονταν κανονικά!)

25.000 τραπεζοϋπάλληλοι χωρίς δουλειά από τις συγχωνεύσεις και εξαγορές

(Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.
Κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.)

Λιγότερα από πέρυσι κατά 3 δισ. προβλέπει τα έσοδα το υπ. Οικονομικών
(Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, φέτος προβλέπεται ότι τα τακτικά έσοδα θα είναι περίπου 3 δισεκατομμύρια λιγότερα από πέρσι, εξαιτίας του εμπροσθοβαρούς των μέτρων, βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχουν ληφθεί.)


Φθηνότερα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα το 2013

(Μείωση τελών σταθερής τηλεφωνίας μέσα στο 2013 προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Λεωνίδας Κανέλλος, ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Επιτροπή θα προχωρήσει σε ρύθμιση για την αγορά καρτοκινητής τηλεφωνίας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Κανέλλος τόνισε ότι η μείωση των τελών της σταθερής τηλεφωνίας θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των χονδρικών τελών τερματισμού κινητής. Η εξοικονόμηση για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας υπολογίζεται σε περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013, ενώ, έως το 2015, η εξοικονόμηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η τελική τιμή θα διαμορφωθεί σε 1,099 ευρωλεπτά/λεπτό (από 1,269 ευρωλεπτά που είναι σήμερα).

greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .