Τρίτη, Μαρτίου 19

«Προτιμότερο το "κούρεμα" των καταθέσεων από την κατάρρευση των τραπεζών»



Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασία και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, υποστήριξε την Κυριακή ότι η φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων που ζητείται σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανείου στην Κύπρο είναι προτιμότερη για τους καταθέτες σε σχέση με τις «σοβαρές ζημίες» που θα υφίσταντο στην περίπτωση κατάρρευσης του τραπεζικού τομέα της χώρας.

«Σήμερα, όλοι όσοι έχουν καταθέσεις στην Κύπρο διαμαρτύρονται για τον φόρο, όμως θα είναι ευχαριστημένοι που θα τον πληρώσουν, επειδή η εναλλακτική λύση ήταν φυσικά να υποστούν πολύ σοβαρές απώλειες» είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν τεράστιες απώλειες», εάν δεν δινόταν οικονομική βοήθεια, επέμεινε. «Ένα σχέδιο διάσωσης χωρίς αντιστάθμισμα, θα ενθάρρυνε την επισφαλή συμπεριφορά» πρόσθεσε.

«Μας διαβεβαιώνουν ότι (η λύση που δόθηκε στην Κύπρο) δεν θα αποτελέσει προηγούμενο» για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, σημείωσε ο Γκουρία σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FRI και το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5 Monde.

Οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ κατέληξαν το πρωί του Σαββάτου σε συμφωνία για τη χορήγηση δανείου ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο, σε αντάλλαγμα για την επιβολή έκτακτου φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη
 .zougla.gr/

2 σχόλια:

  1. Εμείς όμως, είμαστε κατά των τραπεζών και δεν θέλουμε κουρέματα από χαζούς και ανεπάγγελτους κουρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί πτωχεύσαμε ρε παιδιά;
    =====================
    Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Έλληνας πολιτικός, ούτε μία εφημερίδα, ούτε μία τηλεόραση, ούτε ένα μπλόγκ να μας ενημερώσει υπεύθυνα και σωστά, πως χάθηκαν τα λεφτά μας; Που πήγαν οι καταθέσεις μας; Γιατί πρέπει να δανείσουμε τις τράπεζες με τόσα ΔΙΣ ευρώ και να τα πληρώσουμε εμείς;

    Οι τραπεζίτες "έπαιξαν " ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ! χωρίς την άδειά μας και τα ..ΕΧΑΣΑΝ.

    Σήμερα, αντί να κρατικοποιήσουμε ΟΛΕΣ τις τράπεζες, ανάλογα με το ποσόν που μας ΚΛΕΨΑΝΕ ! δανειζόμαστε και θα πληρώνουμε μια ζωή για να ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ..ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!
    Δηλαδή χάσαμε τα λεφτά μας και τα ...αγοράζουμε ΕΚ ΝΕΟΥ; Και το κράτος; Οι εγγυήσεις του για τις καταθέσεις μας που είναι ;

    Κύριε Σαμαρά,
    κατάλαβες τι έκανες εις βάρος του Ελληνικού λαού; Κατάλαβες ότι προκειμένου να «καθίσεις στην πολυθρόνας» μα ς..ξεσπίτωσες;
    Αυτό λέγεται ΛΗΣΤΕΙΑ εις βάρος μας. Εις βάρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων, πλην εκείνων που τα έβγαλαν εγκαίρως έξω, χωρίς σήμερα να..υπάρχουν πουθενά;

    Καταλάβατε γιατί ΛΥΣΣΑΞΑΝ κατά του Γιώργου Παπανδρέου;

    Γιατί απαίτησε , για τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που θα πάρουν οι τράπεζες, να δώσουν στο δημόσιο κοινές μετοχές. Δηλαδή οι τράπεζες να ανήκουν, κατά το ποσοστό του δανείου στο κράτος, δηλαδή στο ΛΑΟ από όπου προέρχονται τα χρήματα!!!

    Ο Αντωνάκης υποσχέθηκε να τα δωρίσει. Καταλάβατε γιατί τον ΨΗΦΙΣΑΝ; Καταλάβατε γιατί ο Παπανδρέου έγινε το μαύρο πρόβατο των τραπεζιτών ;Τώρα διάβασες αυτά που γράψαμε.
    Μάθε μόνος σου τι συνέβη. Είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και να τιμωρήσεις τους ληστές των χρημάτων μας και τους προδότες της Πατρίδας μας!!

    Ο ..ολυμπιακών διαστάσεων ,βούρκος του διαδικτύου και της παραπολιτικής, τολμά να αναρτά το μέγεθος της αναντρίας του. Για μία ακόμη φορά, οι ντόπιοι καραγκιόζηδες του διαδικτύου της βρωμιάς και της αθλιότητας προκαλούν χυδαιολογώντας. Να πιστέψουμε άραγε ότι έλεγε ο ..Καμμένος περί χρηματισμού των μπλογκς από χαμέτυπα κέντρα ..α-δέξιων αποκλίσεων και επιδιώξεων;
    Τόση ψευδολογία και τόση εμπάθεια καταντά ΥΠΟΠΤΗ και..αδικαιολόγητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .