Τρίτη, Απριλίου 2

Ο Παπανδρέου γνώριζε, ο Παπακωνσταντίνου τον ενημέρωνε


-Άθλια προσπάθεια συγκάλυψης πίσω από τους καυγάδες της εξεταστικής. -Μπίκας - Διώτης στέλνουν τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο
Ο Παπανδρέου γνώριζε, ο Παπακωνσταντίνου τον ενημέρωνε

Το Newsbomb αποκαλύπτει τις παραδοχές Μπίκα στην χθεσινή του κατάθεση στην εξεταστική για την λίστα Λαγκαρντ, όταν όλοι προβάλλουν τις κοκορομαχίες και πλάθουν σενάρια «μυστικών υπηρεσιών» για να φυγαδεύσουν τους επίορκους πολιτικούς.
Μετά την αποκάλυψη των emails από τον Διώτη που αποδεικνύουν ότι τόσο ο Παπακωνσταντίνου , όσο και ο Παπανδρέου γνώριζαν πολύ καλά για την λίστα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ έδωσε την χαριστική βολή: Η λίστα ήλθε θεσμικά από το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας στο υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας, όπου και την απέκρυψε ο Παπακωνσταντίνου.
Ο Παπανδρέου ήταν απολύτως ενήμερος, αφού τον ενημέρωνε ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου!
Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb:
«ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Μπίκας): ...Όπως και τον πρώην Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, δεν τον ενημέρωσα εγώ για τη λίστα. Έγινα αναφορά με τον πρώην Πρωθυπουργό πολύ μετά αφού είχε έρθει η λίστα. Δεν είχα πάει δηλαδή επί τούτου  στον κύριο Πρωθυπουργό τότε, κ. Παπανδρέου, να του πω αυτό το πράγμα.
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Μπίκας): Προφανώς, έχουν περάσει πια από τότε που ήλθε η λίστα, εννέα μήνες. Ο Πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα. Σε μια συζήτηση που θα λέγαμε για θέματα της φοροδιαφυγής και αυτών των πραγμάτων, εγώ θα είχα δει το θέμα της λίστας, και είπα στον κ. Διώτη «Να το τρέξουμε, να το κάνουμε, διότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Πρωθυπουργό, φαντάζομαι, να τρέξει αυτή η λίστα». Αυτό θα έγινε. Κατ’ αρχήν το στικάκι αυτό δεν είχε φτάσει στον κ. Διώτη. Εγώ δεν το είχα δει ποτέ μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να πω οτιδήποτε άλλο για ένα στικάκι το οποίο δεν το ήξερα, απλώς επέβλεπα ένα θέμα, το οποίο – ο χρόνος προχώραγε- και ήθελα να μπει σε μια διαδικασία να προχωρήσει και στο πλαίσιο αυτό, για να τρέξουν τα πράγματα, λέω αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει καμμία αντίφαση σε αυτό.»

Read more: http://www.newsbomb.gr

10 σχόλια:

  1. Αθωώνει τον Παπακωνσταντίνου και τους συγγενείς του ο εισαγγελέας κ. Νικολούδης του βρόμικου χρήματος
    • (..)«Στην εκμετάλλευση, αξιοποίηση και χρησιμοποίηση των πληροφοριών του καταλόγου που ονομάστηκε ''λίστα Λαγκάρντ'' τα ίδια τα γεγονότα απέδειξαν ότι ως κρατική μηχανή κάναμε λάθη. Λάθη στρατηγικής, λάθη τακτικής, λάθη επιλογών και λάθη μεθοδολογίας».
    • «Για τα λάθη αυτά ευθύνη, όχι κατ' ανάγκη ποινική, έχουν πολλά πρόσωπα και πολλοί φορείς και βεβαίως το δικό του μερίδιο έχει και ο τέως υπουργός Οικονομικών κατά την άποψη μου όμως δεν έχει το μεγαλύτερο».
    • «Με τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση ούτε είχα ποτέ πέρα από τη συνεργασία μας σε καθαρά θεσμικό επίπεδο. Θεωρώ όμως ότι ως άνθρωπος και ως λειτουργός της Δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος να πω ότι από όσους συνεργάστηκα σε διάφορα επίπεδα και σε διάφορους τομείς ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ίσως το πρόσωπο που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τη μεγαλύτερη θέρμη και το μεγαλύτερο άγχος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθώωση Παπακωνσταντίνου από τον Νικολούδη
    =====================

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (αρχή καταπολέμησης του βρόμικου χρήματος) Παναγιώτης Νικολούδης σε μια κατάθεσή του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ουσιαστικά αθωώνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους συγγενείς του.

    Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Πως μαθαίνουμε και για κάθε ΝΟΜΙΜΗ , ΄Η ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;
    Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου, κάθε έξοδο, έργων, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ή οποιασδήποτε ΔΑΠΑΝΗΣ, τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, eπί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ! ΄Ετσι, ο κάθε ένας μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!

    Γιώργο Παπανδρέου,
    υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για Όσα ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίθεση Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ

    Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο και τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ , εκτός απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην επίθεση περνάει και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, ειχε μιλήσει στις 10 Ιουνίου του 2011 στη βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και επειδη η εξέλιξη στην Κύπρο δεν ευνόησε πολιτικά τον κ. Τσίπρα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου στο γνωστο σάιτ smartpost, ανέβασαν τη συγκεκριμένη ομιλία για να δείξουν, ότι ειναι εδω , παρόντες.

    Το απόσπασμα είναι από ομιλία του Γ. Παπανδρέου, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», στις 10/6/2011.


    Εγώ είμαι υπέρ και των διαμαρτυριών και κατανοώ τη γνήσια αγανάκτηση πάρα πολλών πολιτών. Προσοχή όμως, στο ποιος προσπαθεί αυτό να το ποδηγετήσει, ώστε ο κόσμος που διαδηλώνει να γίνει εργαλείο στα χέρια κάποιων, πουλώντας εύκολα και ευχάριστα λόγια, για να δημιουργήσει διχασμό.

    Σκεφθείτε, τι έγινε στην ιστορία, όταν αυτό συνέβη και μοιραστήκαμε στα δύο. Να θυμίσω την τύχη της Ελλάδας, όταν παραδοσιακές πολιτικές φατρίες της εποχής, μαζί με προύχοντες, τους προνομιούχους δηλαδή της εποχής της τουρκοκρατίας και τους πλοιοκτήτες, έφτασαν να δολοφονήσουν τον Καποδίστρια, επειδή έφτιαχνε κράτος, επειδή καταργούσε προνόμια, επειδή αποκαθιστούσε την κοινωνική δικαιοσύνη, επειδή έκανε μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, επειδή έβαλε φόρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σας θυμίσω τι έγινε όταν ο Τρικούπης μίλησε για τη χρεοκοπία; Όταν προσπάθησε να βάλει τάξη στη χώρα, όταν μίλησε για την ανάγκη δανεισμού από το εξωτερικό; Και τότε, υπήρχαν δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές δυνάμεις που πρωτοστατούσαν στον λαϊκισμό και αρνήθηκαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ξέρουμε το αποτέλεσμα.

    Να θυμίσω την τύχη της Ελλάδας το ΄20, όταν κάποιοι πάλι ξεσήκωσαν το λαό εναντίον της συμμαχίας του Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους και φώναζαν «οίκαδε», όταν έριξαν την Κυβέρνηση και έπεισαν τους πολίτες ότι τα δύσκολα πρέπει να τελειώσουν; Όταν επικράτησαν και πάλι τα εύκολα λόγια και οι ευχάριστες υποσχέσεις;

    Να θυμίσω τι ακολούθησε, όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στον εμφύλιο, ή όταν ήρθαν σωτήρες με τον νέο διχασμό μετά το ΄65, που υπονόμευσαν τη Δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Τσίπρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    αρκεί να διαβάσουμε την ιστορία μας, για να δούμε πολύ καθαρά, πόσο έβλαψε τη χώρα και πόσα χρόνια την πήγε πίσω, κάθε φορά που επικράτησε η έλλειψη ψυχραιμίας, η έλλειψη καθαρής ματιάς, τα ωραία και στρογγυλεμένα λόγια, ο λαϊκισμός, οι αφορισμοί.

    Οι αφορισμοί, από τους οποίους, δυστυχώς, η παραδοσιακή Αριστερά δεν έχει ξεφύγει ακόμα. Μια παράταξη, μια παράδοση, που θα έπρεπε να είναι κριτική στη σκέψη, αλλά χρησιμοποιείτε αφορισμούς αντί της λογικής. Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος, η Ελλάδα πρέπει να αντέξει, μπορεί να αντέξει, για να αλλάξει και να αλλάξει και δημοκρατικά.

    Αν από την άλλη, πρέπει να διεκδικήσω αυτά τα χρήματα, πρέπει αυτή η Κυβέρνηση να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα – και τα διεκδικούμε κάθε τρίμηνο – αν νομίζετε λοιπόν ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά – και διαπραγματευόμαστε κάθε φορά σκληρά για τους καλύτερους δυνατούς όρους – τότε πρέπει να είμαστε συνεπείς στη μείωση του ελλείμματος και στις μεγάλες αλλαγές.

    Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι ευχάριστο, το μνημόνιο δεν είναι ευχάριστο, το φάρμακο δεν είναι ευχάριστο και η θεραπεία θέλει και αφοσίωση και συνέπεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργος Παπανδρέου : Με όνομα βαρύ σαν ιστορία.

    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.
    Κι όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης ΞΕΣΠΑΣΕ αυθόρμητα μόλις είδε τον Πρόεδρό του, μόλις είδε τον Πρωθυπουργό του , μόλις αντίκρισε τον σωτήρα του.

    Νάτος-Νάτος ο Πρωθυπουργός !!!

    Επί δέκα λεπτά τουλάχιστον, οι σύνεδροι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας συνθήματα όπως
    "Γιώργο μαζί, στη νέα εποχή",
    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Γιώργο αρχηγό" και βεβαίως το ...διαχρονικό
    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

    Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος, που οι σύνεδροι, έχοντας 'αγκαλιάσει' τον πρώην πρόεδρό τους, δεν τον άφηναν να προχωρήσει.

    Παράλληλα, εξανάγκασαν ουσιαστικά σε διακοπή τη διαδικασία, αφήνοντας αμήχανο στο βήμα τον Παύλο Γερουλάνο (εκ των στενότερων συνεργατών του στο παρελθόν) να περιμένει με καρτερία να δοθεί το 'οκ' για να αρχίσει την ομιλία του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν χθες παρών στην έναρξη του συνεδρίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη, ...αντάμειψε όμως τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, φτάνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.
    Για μία ακόμη φορά αυτός ο υπέροχος κόσμος της Ελλάδας έδωσε τη δική του ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
    ‘’ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ‘’ !!!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί τι γλύτωσε η Ελλάδα το 2010…
    [Απόσπασμα από την ομιλία Γ. Παπανδρέου στη Βουλή
    για την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, 6/5/2010: ]
    [[«Και δεν άκουσα και δεν έχει ακούσει κανένας εναλλακτική λύση -πολύ θα το θέλαμε.
    Πέστε, εξηγήστε τι θα συμβεί, αν χρεοκοπήσει η χώρα, αν κηρύξει στάση πληρωμών.
    Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις, που όλοι κοπτόμαστε κατά τα άλλα;
    Τι θα γίνει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με ένα κράτος, που δεν μπορεί να δώσει τίποτα;
    Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των κόπων του ελληνικού λαού, σε μια οικονομία που θα καταρρεύσει;»]]

    Ο Σαμαράς δεν τον στήριξε – καταψήφισε με περισσή σιγουριά το νομοσχέδιο εκείνο το βράδυ.
    Ο Τσίπρας τον κατηγόρησε για “επικοινωνιακή και οικονομική τρομοκρατία”. Τα ίδια και η Παπαρήγα.

    Γενικά, ουδείς είχε αντιληφθεί το διακύβευμα.

    Ουδείς είχε αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η Ελλάδα.

    Αντίθετα, και εκείνο το βράδυ και μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 τον κατηγορούσαν ότι τρομοκρατούσε με παραμύθια τον κόσμο για να περάσει σκληρά μέτρα.

    Αυτό έλεγαν εν χορώ, επί μήνες, όλοι: κόμματα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια, πρωϊνάδικα, καθηγητάδες, οι πάντες.

    Το πόσο “παραμύθια” ήταν όλα αυτά, όλα αυτά που γλυτώσαμε από το 2010 μέχρι σήμερα – με βαρύ κόστος, αλλά τα γλυτώσαμε χάρη στον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του – φαίνεται τώρα στην περίπτωση της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ελλάδα της κρίσης, το αντίδοτο τελικά είναι ο Χαρδαβέλλας!

    Μετά από 2 και βάλε χρόνια απουσίας από την επικαιρότητα, θεωρώ πως ο Κώστας Χαρδαβέλλας με την εκπομπή του Πύλες του Ανεξήγητου τελικά επιτελούσε κοινωνικό έργο! Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθεί το σχόλιό μου, νομίζω πως επιτελούσε ανάλογο έργο με τις τσόντες και τα στριπτιζάδικα, όπου κάποιος ικανοποιεί κάποιες άμεσες ανάγκες …υπαρξιακών αναζητήσεων χωρίς να ξεφεύγει ή να προκαλεί κακό στο κοινωνικό σύνολο.
    Κάθε Σάββατο βράδυ λοιπόν, ώστε να μπορούν να ξενυχτίσουν ακόμη κι όσοι την επομένη είχαν πρωινό ξύπνημα για την εκκλησία, ο κόσμος ταξίδευε στον μαγικό κόσμο της φαντασιοπληξίας και της παπαρολογίας σε ορισμένες περιπτώσεις ή στον κόσμο της αναζήτησης, για όποιον προτιμά αυτή την περιγραφή. Σήμερα, 2 χρόνια μετά η μόνη διέξοδος ορισμένων για φυγή από την πραγματικότητα είναι να τα σπάνε στο Σύνταγμα, να ουρλιάζουν εναντίον των μνημονίων και των κακών ναζί Γερμανών που μας κλέβουν ή να αυτοκτονούν!
    Οι οικείες φιγούρες του παλαίμαχου Κώστα Χαρδαβέλλα, της όμορφης Ολγας Τάντου και του κοντοχωριανού μου (από την Καβάλα) Γιάννη Μούτσου όμως νομίζω πως χαλάρωναν τα ήθη και τα πάθη και σήμερα πολλοί πολίτες θα μπορούσαν αντί να απελπίζονται και να τα σπάνε ή αντί να κρεμιούνται, να ασχολούνται με Βρυλ, Θρυλ, μαγικές σπηλιές και ιπτάμενες γαρδούμπες. Ο κόσμος των παραμυθιών είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μικρά παιδιά κάθε ηλικίας και νομίζω πως η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα είναι αναγκαία στην κοινωνία όσο ποτέ.
    Αν μη τι άλλο, από τις επικίνδυνες αρλούμπες και τις παραμυθολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και τα δελτία αλητείας και προπαγάνδας στα μισθωμένα βοθροκάναλα, καλύτερα τα ούφο και οι νεράιδες!
    Σωτήρης Μπουζάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΧΟΛΙΟ: Έχει δίκιο ο φίλος Κώστας να εκφράζεται τόσο περίεργα βρώμικα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τόσα χρόνια, τόσα βιβλία, τόσα Πανεπιστήμια και..πάει το μυαλό θόλωσε. Πολύ νομίζετε πως θέλει;
      Ύστερα εκείνο το τραγικό που τον βρήκε;
      Είναι εύκολο να ‘’ χάσεις’’ εφτακόσια τόσα χιλιάρικα(700.000) Ευρώ το χρόνο;
      Τόσα πλήρωνε ο Κουρής με τα δικά μου δανεικά και αγύριστα τον Κωστάκη, να πιάσει ένα UFO και να το κλείσει ο Κουρής στο ..Μουσείο και να κόβει εισιτήρια.

      [[700.000 Ευρώ]] το χρόνο και ευτυχώς που ο Κώστας νιώθει και συμπαρίσταται σε κάθε πάσχοντα που παίρνει 400 ευρώ το μήνα, όταν ο Κωστάκης ο χορευταράς έπαιρνε 60.000 το μήνα !!! για δημιουργία ‘’διπλωματικών’’ σχέσεων με τους… εξωγήινους…

      Α, ΡΕ Παπανδρέου τι έκανες;

      Και τώρα τα UFO κάθε βράδυ πως θα κοιμούνται …μόνα τους χωρίς την παρέα τους;

      Και ο Κώστας μας που θα βρεί άλλα UFO να τον πληρώνουν (700.000 Ευρώ) για να βρεί…τα άλλα UFO τώρα που ο Κουρής..κουρεύεται από το Δημόσιο;

      Ν Βράχος

      Διαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .