Παρασκευή, Απριλίου 5

Αυτούς τους μισθούς παίρνουν οι εμπνευστές της λιτότητας στην Ευρώπη

Αυτούς τους μισθούς παίρνουν οι εμπνευστές της λιτότητας στην Ευρώπη
ΗANDELSBLATT
Τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο ακριβοπληρωμένος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο προέδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, με έδρα τη Φρανκφούρτη, αμείβεται με 370.000 ευρώ το χρόνο.

Την αμέσως επόμενη θέση στη λίστα των πιο καλοπληρώμενων, είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με τις μεικτές ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται σε 324.000 ευρώ.
Ακολουθούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των οποίων ο μισθός είναι περίπου 298.500 ευρώ το χρόνο.

Η Βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Κάθριν Άστον, λαμβάνει 281.200 ευρώ ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος παίρνει 206.200 ευρώ το χρόνο.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .