Τρίτη, Μαΐου 7

Εταιρείες δείχνουν την πόρτα στην τρόικα!

Η τρικομματική κυβέρνηση δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην τήρηση των προαπαιτούμενων και στην εφαρμογή του μνημονίου υπό την υψηλή εποπτεία της τρόικας, για να μη σταματήσει να ρέει το χρήμα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Δεν είναι λίγα τα λεφτά που κατευθύνονται στο κλείσιμο στις τρύπες του δημόσιου τομέα και στην πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, παρά τη σημαντική μείωση των τόκων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Χωρίς αυτά δεν θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο, ενώ η χώρα θα κήρυττε στάση πληρωμών.


Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τις όποιες αμφιταλαντεύσεις, επιλέγει την παραμονή στο ευρώ με κατάργηση του μνημονίου διά νόμου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Κατά πόσον είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση των προϋποθέσεων που αναγράφονται στο μνημόνιο απομένει να το δούμε. Κατά πόσον είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση των προϋποθέσεων που αναγράφονται στο μνημόνιο απομένει να το δούμε.

Σίγουρα, πάντως, εξαρτάται από τις διαθέσεις των πιστωτών και ειδικότερα της Γερμανίας.
Υπάρχουν επίσης άλλες πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την έξοδο από το ευρώ και την επαναφορά του εθνικού νομίσματος.

Όμως, ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ χωρίς να χρειάζεται να ικανοποιεί διαρκώς τις αξιώσεις της τρόικας, είναι να βρει χρηματοδότηση από αλλού.inews.gr/