Πέμπτη, Οκτωβρίου 3

Πως απατεώνες «έγδυσαν»… γνωστούς παρουσιαστές και καλλιτέχνες

Πως απατεώνες «έγδυσαν»… γνωστούς παρουσιαστές και καλλιτέχνες
Το πρόσφατο γεγονός με τον Γιώργο Λιάγκα που έπεσε θύμα απάτης χάνοντας 100.000 ευρώ, μας γυρίζει έναν χρόνο πίσω όταν οι «χρηματιστές» μαϊμού έγδυναν με ευκολία τα διάσημα θύματά τους.
Δεν λέει να ηρεμήσει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο δημοσιογράφος έχει μπελάδες αφού μετράει το ένα κακό μετά το άλλο. Δεν έχουν περάσει παρά δυο μήνες από τότε που το σκάφος του έκανε φτερά από το λιμάνι στο Φισκάρδο και τώρα έχει να αντιμετωπίσει έναν απατεώνα που του «κόστισε» περίπου 100.000 ευρώ. Μπορεί το σκάφος να βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στην παραλία της Ακράτας, δεν φαίνεται όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τον άνθρωπο που τον ξεγέλασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Σπυριδούλας Τριάντου που υπογράφει το ρεπορτάζ στα
«Παραπολιτικά» , ο Γιώργος Λιάγκας εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο ποσόν που αγγίζει τα 100.000 σε χρηματιστή που είναι από τον τόπο του, τη Λάρισα. Αυτός όμως έγινε «Λούης». Τα νέα έφτασαν μέχρι το Κιλκίς, τη πατρίδα της Φαίης Σκορδά με αποτέλεσμα να ανησυχούν και οι κοντινοί της άνθρωποι. Ο Γιώργος Λιάγκας όταν διαπίστωσε πως έπεσε θύμα απάτης και έχασε τα χρήματα του αποφάσισε να κινηθεί δραστικά. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσει μήνυση μέσω του συνηγόρου του και η υπόθεση αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις..

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Γιώργος Λιάγκας ήρθε αντιμέτωπος και με την απάτη στα socialmedia. Ένα προφίλ στο facebook με το όνομά του ήταν ικανό για να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Ο Λιάγκας σχολίαζε μέσα από αυτό την καθημερινότητα και τα τηλεοπτικά δρώμενα και πολλές φορές γινόταν καυστικός. Ώσπου κάποια στιγμή ένα από τα υποτιθέμενα σχόλια του «βγήκε» στον αέρα από την Μεσημεριανή Μελέτη με αποτέλεσμα εκείνος να επικοινωνήσει με την εκπομπή για να ξεκαθαρίσει πως το συγκεκριμένο προφίλ δεν ανήκει στον ίδιο, λέγοντας μάλιστα πως εκείνος έχει μόνο προσωπική σελίδα στο twitter και όχι στο Facebook. Ενώ και μέσα από τη δική του εκπομπή τόνισε πως όλοι οι λογαριασμοί με το όνομά του στο Facebook είναι ψεύτικοι.

«ΘΥΜΑΤΑ».



Η Γωγώ Μαστροκώστα, αλλά και ο σύζυγός της Τραϊανός Δέλλας, διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, το μοντέλο Στέλλα Δημητρίου, το πρώην τοπ μόντελ Ιωάννα Παπαδημητρίου, η είναι μερικά από τα διάσημα πρόσωπα που έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον γνωστού επιχειρηματία από την Πάτρα για κατάχρηση χρημάτων. Σε ό,τι αφορά το μοντέλο και πρώην Μις Κύπρος Στέλλα Δημητρίου, ο 45χρονος κατάφερε να της αποσπάσει το ποσό των 70.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα επένδυε τα χρήματά της σε κερδοφόρες στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού. Διαφορετική η περίπτωση της Ιωάννας Παπαδημητρίου η οποία ζούσε στην Αμερική όπου ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος των ομάδων στο μπάσκετ και είχε κάποιους παίκτες, οι οποίοι ήταν Αμερικανοί. Η Ιωάννα είχε λογαριασμούς εκεί και γι αυτό της ζήτησε να πληρώνει εκείνη τους παίκτες καθώς τα χρήματα του για κάποιον άγνωστο λόγο γυρνούσαν πίσω. Εκείνη του έκανε την εξυπηρέτηση όμως ποτέ δεν πήρε τα χρήματα της πίσω.
Λιγότερο χαμένες ήταν η Κατερίνα Λέχου και η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα.



Ένας χρηματιστής που εμφανιζόταν στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας, κυκλοφορούσε πάντα με πολυτελή αυτοκίνητα, ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας προσέγγιζε τα «θύματα» του πείθοντάς τους πως θα τους αυξήσει τα χρήματα και σύντομα θα τους κάνει να ζουν μέσα στην πολυτέλεια όπως και εκείνος.
Η Κατερίνα Λέχου του έδωσε το ποσόν των 10.000 ευρώ για να τα επενδύσει. Της είπε πως θα είχε κέρδος 25% δηλαδή 2.500 ευρώ σε διάστημα ενός έτους. Όμως ο ένας χρόνος πέρασε και η ηθοποιός δεν είχε ούτε το κέρδος, ούτε το κεφάλαιο και αποφάσισε να καταθέσει εξώδικο.
Παρόμοια κατάσταση και εκείνη της Αντριάνα Σκλεναρίκοβα που όπως υποστηρίζεις το εξώδικο της που είδε το φως της δημοσιότητας, έδωσε 6.000 ευρώ στον 50χρονο χρηματιστή μέσω του μάνατζερ της, και της υποσχέθηκε κέρδη από τα διεθνή χρηματιστήρια στα οποία και ήταν παίκτης.

http://www.fpress.gr