Πέμπτη, Νοεμβρίου 21

Ο Τσεκούρις καρφώνει τα σενάρια μεταβατικής κυβέρνησης

Ο Βορίδης: «θέλουν να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση, να δημιουργηθεί κλυδωνισμός και πιθανόν εκλογές 

Πιέσεις από ντόπια και ξένα κέντρα που έχουν ως στόχο μία κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της Αριστεράς και, εν τέλει, την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά κατήγγειλε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε μία παρέμβαση που, κατά πολλούς, είναι και η απάντηση του Μαξίμου σε όσα, πιθανά και απίθανα, κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα.
«Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα είναι ενταγμένη μέσα σε μια γενικότερη στρατηγική που αναπτύσσεται από κέντρα και του εσωτερικού και του εξωτερικού…. με το σκεπτικό ότι για να είναι αποτελεσματική αυτή η πολιτική, θα έπρεπε
να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Αριστερά… τα κέντρα εξουσίας που πιστεύουν σ’ αυτή τη διαδικασία θέλουν οπωσδήποτε να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το σχήμα» είπε ο Μάκης Βορίδης και έσπευσε να αποκηρύξει τα σενάρια αυτά καθώς όπως είπε οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν ιδεολογικό στίγμα και να μην είναι χυλός.
Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι όσοι πυροδοτούν τέτοια σενάρια, ακόμη και μέσα από τη ΝΔ, «θέλουν να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση, να δημιουργηθεί κλυδωνισμός και πιθανόν εκλογές και σ’ αυτές να φτιαχτεί ένα σχήμα με συνεργασίες ενός ευρέως φάσματος της Αριστεράς, προκειμένου να εμπεδωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η πολιτική».