Πέμπτη, Νοεμβρίου 28

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φως στην άκρη του τούνελ


Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φως στην άκρη του τούνελ
Προς άρση του αδιεξόδου οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για το φλέγον ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως δήλωσαν, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι δεσμεύσεις του υπουργού θα τεθούν ενώπιον των μελών του συλλόγου κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης την Πέμπτη, η οποία και θα κληθεί να λάβει την απόφαση για το αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, εξήγησε πως ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, υπογραμμίζοντας πως βούληση της Συγκλήτου είναι να ανοίξει άμεσα το Ίδρυμα.

Η πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Μιχοπούλου, ανέφερε τα εξής:

«Εξειδικεύσαμε τις προτάσεις μας στον υπουργό Παιδείας και το αποτέλεσμα της συνάντησής μας ήταν θετικό. Θα τεθεί αύριο υπ' όψιν της γενικής μας συνέλευσης».

Στις 15.00 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.