Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ-ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

     kammenos


«Το 1989 ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας από αυτό το βήμα είπε, “δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε “. Τώρα αυτό παίρνει τη μορφή ποινικής διαδικασίας δια της Βουλής των Ελλήνων», είπε παίρνοντας τον λόγο επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
«Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ζητείται η άρση ασυλίας προέδρου κόμματος για έκφραση λόγου», είπα και «για πρώτη φορά ζητείται άρση ασυλίας για αδίκημα ενώ βουλευτής ζήτησε εγγράφως να έχει το δικαίωμα που του δίνει το άρθρο 20 της προηγούμενης ακροάσεως, και το αίτημα δεν έγινε δεκτό».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ζήτησε την άρση ασυλίας του για να φέρει στη συνέχεια αυτή την ‘πρωτοτυπία’ όπως είπε στον ΟΑΣΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται οι αξιώσεις της Τρόικα και ποια είναι η συμπεριφορά απέναντι σε όποιον πάει κόντρα στην κυβέρνηση.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά από αιχμές που άφησε ο κ. Καμμένος για τις σχέσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη με εταιρεία. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε δημοσίευμα το οποίο εμπλέκει τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική καταγγέλλοντας την προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη.
Τι απάντησε στις κατηγορίες ο Μηταράκης
«Ίσως κάνει φοβερή εντύπωση σε κάποιους εδώ μέσα ότι κάποιοι έχουμε δουλέψει πριν έρθουμε στη Βουλή και κάποιοι στο εξωτερικό όπου τα πράγματα είναι αξιοκρατικά». Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «εγώ δούλευα στο επενδυτικό κεφάλαιο της Fidelity Investment στη Βρετανία, ως ένας από τους 3000 υπαλλήλους της εταιρίας στο Λονδίνο. Το αμοιβαίο κεφάλαιο όπου εγώ εργάστηκα δεν αποτέλεσε ποτέ μέτοχο της εταιρείας που είπατε». Αποδομώντας άλλο ένα επιχείρημα, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως υπουργός για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική, αφού δεν είναι στρατηγική επένδυση, καλώντας να σταματήσουν οι βουλευτές να σκέφτονται με όρους συνομωσίας. «Αν έχετε κάτι έκνομο να καταλογίσετε σε εμένα, κύριε πρόεδρε, να κινήσετε τη διαδικασία και εγώ θα υποβάλλω την παραίτησή μου», είπε, καλώντας τον όμως και εκείνον να παραιτηθεί αν δεν έχει κάτι να πει…
Αμεση απάντηση Καμμένου
«Λέτε ότι δεν έχετε σχέση με τις επενδύσεις», ειπε απαντώντας ο Πάνος Καμμένος, «τότε τι κάνατε στο Πέραμα του Έβρου; Πήγατε για άλλες επενδύσεις ή για την “el dorado gold”», ρώτησε, σημειώνοντας πως αν ήταν ψευδές αυτό που ανέφερε και εχει γραφτεί στο περιοδικό Unfollow και σε εφημερίδες, θα έπρεπε να το έχει διαψεύσει. «Αντ’αυτού αφαιρέσατε από το βιογραφικό σας την προϋπηρεσία σας στην Fidelity», είπε, σημειώνοντας πάντως ότι δεν υποστήριξε πως έχει προσωπικό όφελος ο υπουργός.
«Εγώ καλύπτομαι από αυτό που είπατε, ότι δεν έχω προσωπικό λόγο», είπε, κλείνοντας το θέμα ο υπουργός, για να προχωρήσει η διαδικασία.
Νωρίτερα, την άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, για να βρεθεί δίπλα στους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, όπως είπε, αφού δεν φταίνε σε τίποτα και το μόνο που έκαναν είναι να εκτελέσουν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρατήρησε πάντως ότι η Βουλή έχει περάσει στο άλλο άκρο από μερικά χρόνια πριν και υπό τον φόβο να μη γράψει κάτι μία εφημερίδα, λέει ‘ναι σε όλα’, όσον αφορά στις άρσεις ασυλιών, μη ερευνώντας τις υποθέσεις.
 Δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας του Π. Καμμένου

makeleio.gr/