Τετάρτη, Ιανουαρίου 29

Σαμαράς: Εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις για την απασχόληση...ΌΧΙ δουλειά, α-πα-σχό-λη-ση

Σαμαράς: Εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις για την απασχόληση
«Προχωράμε σε μία σειρά από καίριες μεταρρυθμίσεις» είπε μεταξύ άλλων μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας αντικείμενο της οποίας ήταν ώθηση στην απασχόληση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως με το πρόγραμμα «Άτλας», «θα μπορεί ο εργαζόμενος να βλέπει ηλεκτρονικά όλα του τα ένσημα και τις ασφαλιστικές εισφορές για όλο του το βίο». Παράλληλα, «μέσα από τον "Άτλαντα"  θα καταργηθεί η θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας», ενώ «θα βγαίνουν αμέσως οι συντάξεις».Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «μέχρι το καλοκαίρι το πρόγραμμα "Άτλας" θα είναι έτοιμο κατά 50% και από τα μέσα του 2015 θα είναι απολύτως έτοιμο για όλους». «Περνάμε από την παλαιολιθική εποχή στον 21ο αιώνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγγειλε την παράσταση κατά έναν χρόνο παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΠ με 50 και όχι 100 ένσημα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς και στους μακροχρόνια ανέργους και τις οικογένειές τους των οποίων η ιατροφαρμακευτική κάλυψη λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε μόνο στην αρχή, αλλά κάθε βήμα που κάνουμε θα είναι σίγουρο» τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος επεσήμανε πολλές φορές κατά την ομιλία του ότι στόχος και κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη. «Στόχος είναι η μακροχρόνια ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, τελείωσε η ανάπτυξη με δανεικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μετά από σύσκεψη για την ανεργία, στο υπουργείο Εργασίας.





Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά 
 zougla.gr/