Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

Το «σκοτεινό» παρελθόν της Τιμοσένκο

Μπορεί αυτή τη στιγμή η εικόνα που μεταδίδεται από τα δυτικά Μέσα ενημέρωσης να είναι έως και ηρωική για την Γιούλια Τιμοσένκο, ο λαός όμως της Ουκρανίας τη γνωρίζει καλά.

Η γυναίκα που πρωταγωνίστησε στην «Πορτοκαλί Επανάσταση» (2006), που υποκινήθηκε από τις ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος, χαρακτηρίζεται ως ένα άτομο με «υπέρμετρη δίψα για την εξουσία» και έντονο «καιροσκοπισμό».



Έγινε πλούσια δραστηριοποιούμενη ως επιχειρηματίας στο χώρο της βιομηχανίας φυσικού αερίου, πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Την περίοδο 1999-2001, όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδια για ενεργειακά θέματα, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για λαθραία εξαγωγή φυσικού αερίου και φοροδιαφυγή και έμεινε στη φυλακή για 42 ημέρες.

Το 2011 κρίθηκε από την ουκρανική δικαιοσύνη ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Θεωρείται «άνθρωπος των δυτικών συμφερόντων» στη χώρα της, αν και στις προεδρικές εκλογές του 2010, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στήριξε την υποψηφιότητα της Τιμοσένκο, σε μια κίνηση η οποία θεωρήθηκε από πολλούς ως προσπάθεια να μετριαστεί το εξόχως φιλορωσικό προφίλ του Γιανουκόβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, η γυναίκα με τις πλεξούδες, μόνο «αγία» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…
Αίθουσα Σύνταξης
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr
Διαβάστε όλα τα άρθρα
Σχετικά άρθρα

Ρωσόφωνοι κυνηγούν Ουκρανούς «ευρωπαϊστές»: «Έξω οι φασίστες» φώναζαν!
Ουκρανία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Σεβαστούπολη υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία
«Ραγδαίες και δραματικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία» δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος
Στο Κίεβο η Τιμοσένκο – Στο Χάρκοβο ο ρωσικός πληθυσμός ετοιμάζεται για αντίσταση
Εικόνες σοκ – Δύο Ουκρανοί νεκροί από σφαίρες

Σχολιάστε με το λογαριασμό σας στο google+ ή συνδεθείτε με το gmail σας

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tribune.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.



: http://www.tribune.gr/world/news/article/8138/skotino-parelthon-tis-timosenko.html#sthash.MyiEiDcI.dpuf