Τρίτη, Μαρτίου 4

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

Παραμονή των εκλογών του 1981 πού τις κέρδισε για πρώτη φορά ο απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου, έδινε τα ρεσιτάλ του από το μπαλκόνια στις γεμάτες πλατείες από άτομα πού δεν τους υπερφορολογούσαν όπως σήμερα, ούτε τους κοπανάγανε χαράτσια απο το πουθενά, ούτε τους αρπάζουν τις συντάξεις.

Ο μέγιστος λαοπλάνος από καταβολής Ιστορίας πρωτομάστορας του ΠΑΣΟΚ  ανάμεσα σ’αλλα σλόγκαν φώναζε σαν ήρωας του Σαίξπηρ,  Άμλετ και Οθέλος, βασιληάς Ληρ και Μάκβεθ, ότι “Το Ποτάμι Δεν Γυρίζει Πίσω’’. Φοβερά πράγματα.
“Ποτάμι’’ βάφτισε και το κόμμα του ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης και έχει αναστατώσει την κομματική πιάτσα. Το Ποτάμι Δεν Γυρίζει Πίσω. Όπως όλα τα συνθήματα απευθύνονται  σε άτομα χωρίς σκέψη. Ο ορισμός του λαϊκισμού.
Βεβαίως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, και αυτό δεν είναι απόφαση κανενός. Ουδείς παραμύθης θα ορίσει τη ροη, δηλαδή τη δύναμη τις ροής του ποταμιού, αλλά και την κατεύθυνση του. Άρα δεν έχεις καμμία σχέση με το ποτάμι, καλύτερα πες μας εσυ τι πρόκειται  να κάνεις, προς τα πού θες να πας.
Παρακάτω. Το ποτάμι όχι μόνον δεν γυρίζει πίσω, αλλά και κάπου πάει .Εσύ, απατεώνα, μπορείς να μας πεις που θα πάει; Αν όχι αυτό, τουλάχιστον δώσε την πληροφορία στους φουκαράδες που σε ακούνε στην πλατεία, πού πάει το ποτάμι.
Στους  βόθρους καταλήγει. Στα βρώμικα νερά της παραλίας θα τερματίσει το ποτάμι. Δυστυχώς. Το ευτύχημα θα ήταν το ποτάμι να γυρίζει πίσω.
Διαβάστε ακόμα:
Θύρα 7 και θύρα 13 ο ΣΥΡΙΖΑ