Πέμπτη, Απριλίου 24

Πολιορκία στην ανατολική Ουκρανία


Λίγο μετά τις 13.00 ώρα Ελλάδος έγινε γνωστό από ρωσικά και τοπικά ΜΜΕ πως ουκρανικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Σλαβιάνσκ, μια από τις πόλεις που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές. Το Euronews μετέδωσε πως δόθηκε εντολή εκκένωσης της πόλης.


Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters - που κάνουν τον γύρο του κόσμου - δείχνουν ένα σκηνικό αληθινής μάχης σώμα με σώμα, ενώ το RT κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς από τις οδομαχίες.

Νωρίτερα, αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου του Σλαβιάνσκ. Επικαλούμενο πληροφορίες από «ομάδα άμυνας», το Russia Today μετέδωσε ότι οι δύο άνδρες σε εκείνο το σημείο έπεσαν νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς αγνώστων.





«Δυστυχώς, οι αναφορές για πυροβολισμό επιβεβαιώνονται» δήλωσε στο RT η εκπρόσωπος της «ομάδας άμυνας» Στέλλα Χορόσεβα, αναφέροντας ότι «ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κάθε βράδυ. Αυτήν τη φορά ύποπτοι οπλισμένοι άνδρες περνούσαν και τα μέλη της "ομάδας άμυνας" τους πλησίασαν για να ελέγξουν την ταυτότητά τους. Όμως, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ».



Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για άγνωστους ενόπλους που άνοιξαν πυρ στην πόλη Αρτιμοβόσκ, στην επαρχία του Ντόνετσκ. Από τη μεριά του, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίθεση από 100 στρατιωτικούς σε στρατιωτική μονάδα κοντά στο Αρτιμοβόσκ. «Οι ένοπλοι πυροβολούσαν με πολυβόλα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες» είπε στο πρακτορείο Interfax εκπρόσωπος των «ομάδων άμυνας».


http://www.zougla.gr/