Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13

Ενα παραμύθι πρίν κοιμηθώ


liakad_Jack-in-the-box


Μεγάλα γεγονότα στην αμφίπολη. Βρήκαν κάτι εξαιρετικά σπουδαίο, χωρίς να ξέρουν τι είναι.
Είναι σπουδαίο όμως. Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Της μητέρας του; Της γιαγιάς του, ή ομαδικός με πολλούς ένοικους μέσα;  
Τις τελευταίες μέρες ακούω τις μαλακίες του αιώνα. Κάνουν λες και πρώτη φορά βρέθηκε κάτι άξιο ανασκαφής στην ελλάδα,
και λέω εγώ, στο Κολοράντο της αμερικής βρέθηκε αρχαίος ναός και κάνουν τόσο πάταγο;  Εκεί ναι, ελληνικός ναός στην άκρη του κόσμου θα ήταν το γεγονός του αιώνα, αλλά μέσα στην ελλάδα που όπου και αν σκάψεις θα βρεις κάτι αρχαίο;


Γελάει όλος ο κόσμος  και αυτό δεν είναι καλό, γιατί αν και στην αρχή το παγκόσμιο ενδιαφέρον στράφηκε εκεί που φάνηκε ότι ανακαλύφθηκε κάτι μεγάλο, πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι είναι ένα τρικ της ελληνικής κυβέρνησης για να μασήσουν τα εγχώρια πρόβατα, και να στρέψουν την προσοχή τους μακριά από τα θανατηφόρα νομοσχέδια της εξόντωσής μας. Έτσι σιγά σιγά την έκαναν με ελαφρά γελώντας-διακριτικά πάντα.
Μεγάλη χώρα η ελλάδα. Πρώτα αναλύεται το μέγεθος, και η σημασία της ανακάλυψης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και μετά ψάχνουν να βρουν τι ανακάλυψαν.... για γέλια δηλαδή. 
Δεν έχει σημασία τι τελικά θα αποδειχθεί ότι είναι, γιατί ανασκαφές είχαν γίνει στο σημείο αυτό πριν από πολλά χρόνια, και λίγο πολύ γνωρίζουν οι αρχαιολόγοι, και φυσικά και οι πολιτικοί. Πρώτα ακούς τα νέα και μετά γελάς.Δεν γελάς σαν καραγκιόζης προτού ακούσεις τον λόγο για τον οποίο θα γελάσεις.Και βγαίνουν και κάτι τίποτες και μιλάνε για κάτι χωρίς να ξέρουν για τι μιλάνε. Αρχαιολόγοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Αν τους ρωτήσεις για ποιό πράγμα μιλάνε ,δεν ξέρουν.Ολη η χώρα χαίρεται χωρίς να ξέρει γιατί. Έτσι μας κατάντησαν.

Κωνσταντίνος Δροσάκης