Σάββατο, Δεκεμβρίου 20

Βρώμα και δυσωδία! Τι ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ και ποια ΜΑΦΙΑ μπορεί να ανταγωνιστεί τη ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ και ΣΙΑ

Λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας


Καταγγελίες χρηματισμού και συγκάλυψης, μηνύσεις και διαρροές, δηλώσεις για άθλια υποκείμενα και πολιτικά σκουλήκια
Μέσα σε νοσηρή ατμόσφαιρα οδεύει η χώρα προς τη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.'
Καταγγελίες χρηματισμού και συγκάλυψης από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μηνύσεις και διαρροές από πλευράς Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας καθιστούν οξύ το πολιτικό κλίμα.
Από κυβερνητικές πλευράς πολλοί έθεταν ερωτήματα για το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη καταγγελία μεταξύ πρώτης και δεύτερης ψηφοφορίας.

Το πολιτικό πρόβλημα όμως για το Μαξίμου είναι πως ασχέτως του εάν ευσταθούν ή όχι οι ισχυρισμοί των ΑΝΕΛ και ποια θα είναι τελικά η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την υπόθεση, ο Πάνος Καμμένος πλέον δικαιούται να ελπίζει ότι και στις δύο επόμενες ψηφοφορίες οι βουλευτές του κόμματος του θα ψηφίσουν συντεταγμένα “παρών” (η Ελενα Κουντουρά μία ακόμη εκ των βουλευτών των ΑΝΕΛ που όπως και ο κ. Χαϊκάλης προσμετρώνταν από την κυβέρνηση στα υπέρ διευκρίνισε ότι η ίδια δεν είχε γίνει αποδέκτης αντίστοιχης προσέγγισης) και ότι έχει πιθανότητες να πιάσει το όριο του 3% που θα διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση.
Για αυτό η αντίδραση και της κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ ήταν ιδιαίτερα σκληρή και εστίαζε στην αποδόμηση των καταγγελιών περί απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, με φράσεις όπως προβοκάτσια, κακοπαιγμένο θέατρο και παρωδία “ο κουμπαράς”, αλλά και με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος φέρεται ως ο “μεσάζων” που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον ηθοποιό και πολιτικό, υπήρξε συνεργάτης του κ. Καμμένου.
Καθώς δε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι γνώρισε τον κ.Αποστολόπουλο (χωρίς να τον κατονομάσει) στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το σημερινό υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ο κ. Αποστολόπουλος (που εφέρετο προηγουμένως να ανήκει στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου) είχε εμφανιστεί ως στέλεχος της Deutsche Bank για να δώσει μία οικονομοτεχνική μελέτη και καμία άλλη σχέση δεν είχε με τη Ν.Δ και τον πρωθυπουργό.
Χαρακτηριστικό είναι πως όταν έφτασε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό στο Μαξίμου, ουδείς το άνοιξε αλλά εστάλη κατευθείαν πίσω στον εισαγγελέα “με εντολή Σαμαρά” ως παράνομο, ενώ την ώρα που προβαλλόταν ακόμη η συνέντευξη του κ. Χαϊκάλη στο Mega το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωνε ότι ο κ. Σαμαράς καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.
Ήταν η πρώτη από τις μηνύσεις της βραδιάς, καθώς λίγο αργότερα με μήνυση απειλούσε και ο (οδεύων προς το ΠΑΣΟΚ) Σπύρος Λυκούδης τους (οδεύοντες προς το ΣΥΡΙΖΑ) Θόδωρο Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη, που με ανακοινωση τους έκαναν λόγο για σκιά στην εκλογή Προέδρου και καλούσαν όσους συναδέλφους τους καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, αλλά υπερψήφισαν το Σταύρο Δήμα, να απέχουν από τη δεύτερη ψηφοφορία.
Ο κ. Λυκούδης μίλησε για “πολιτικά σκουλήκια”, ενώ νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλούσε τον κ. Καμμένο “άθλιο υποκείμενο” και οι τόνοι της πόλωσης ανέβαιναν ώρα με την ώρα.
news247