Πέμπτη, Ιανουαρίου 22

Σαμαράς σε Άνθιμο:«Στείλαμε αδιάβαστους 9.500 έλληνες (αυτοκτονία) προχωρούμε πάντα με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα και την θρησκεία»

..(το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;)

«Εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,
απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Άνθιμος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό μπροστά στη Μητρόπολη, τον αγκάλιασε, τον καλωσόρισε και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του, όπου και είχαν συνάντηση μισής ώρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση» κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη, διότι, όπως είπε, είναι «ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του ελληνισμού και της Μακεδονίας μας».
«Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να σας ευχαριστήσω γιατί είσαστε και ο πρωταγωνιστής στη στήριξη των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, με τις τεράστιες προσπάθειες που έχετε κάνει για τη βοήθεια τους. Για αυτό πραγματικά, εκ μέρους όλων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Χαιρόμεθα πάρα πολύ, ξέρουμε τους χρόνιους αγώνες σας και την επιθυμία σας να διορθωθούν τα πράγματα και τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας» απάντησε ο μητροπολίτης Άνθιμος.

Ευχήθηκε δε, στον πρωθυπουργό υγεία, δύναμη, φωτισμό, καλή συνεργασία με τους συνεργάτες του και καλή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της πατρίδας και με τους πολιτικούς «όλων των άλλων κομμάτων της ελληνικής επικράτειας» για ενιαία παρουσία του ελληνισμού, στο όνομα και της κοινής πίστης και του συμφέροντος του λαού.

Χαιρέτισε ακόμη την αγάπη και τον σεβασμό του πρωθυπουργού προς την Εκκλησία.
«Αγάπη, καλή ενότητα, καλή διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για το καλό της πατρίδας και του ελληνισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ