Δευτέρα, Μαρτίου 9

Ένας Καποδίστριας δολοφονήθηκε Ένας Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε Ένας Χριστόδουλος κατασυκοφαντήθηκε και από ό,τι φαίνονται τα πράγματα δολοφονήθηκε Και πόσοι άλλοι...Πολλοί άλλοι που θα άλλαζαν το ρου της ιστορίας Δε θα το αφήσουμε να συνεχιστεί!

kapodistrias poΈνας Καποδίστριας δολοφονήθηκε Ένας Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε Ένας Χριστόδουλος κατασυκοφαντήθηκε και από ό,τι φαίνονται τα πράγματα δολοφονήθηκε Και πόσοι άλλοι...Πολλοί άλλοι που θα άλλαζαν το ρου της ιστορίας Δε θα το αφήσουμε να συνεχιστεί!
Όχι στον καιρό της πληροφόρησης.. Όχι στα χρόνια που μπορούμε το όπλο που δημιούργησαν για να μας ελέγξουν, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους..

Το χρωστάμε στην Πατρίδα, στους προγόνους μας, στα παιδιά μας, σε εμάς...
Μία από τις χειρότερες προπαγάνδες του συστήματος για να δικαιολογήσουν την επί σειρά ετών ειλημμένη απόφαση της οικονομικής κατοχής μας και να εξαφανίσουν πολιτικά τον άνθρωπο που στάθηκε εμπόδιο σε αυτή, τον Κ. Καραμανλή, είναι η διόγκωση του χρέους επί ημερών του!
Στον πίνακα που παραθέτουμε φαίνεται ξεκάθαρα ότι το χρέος της χώρας είχε αρχίσει να σταθεροποιείται επί ημερών του, συγκεκριμένα από το 2006 μέχρι και το 2008.
#
Με το ξέσπασμα της κρίσης στην Αμερική με την κατάρρευση της Leaman Brothers ενημερώθηκε από τον ίδιο ο ελληνικός λαός με διαγγέλματα, με ομιλίες στη Βουλή, με κάλεσμα συναίνεσης για να ληφθούν μέτρα και τη γνωστή πια αντίδραση του συστήματος.
Αλλά και ο δανεισμός της περιόδου το Κ. Καραμανλή ήταν στο συντριπτικό ποσοστό του οφειλόμενος στα χρέη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα: Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182 δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ.
Που πήγαν αυτά τα χρήματα:
- 50 δισ. πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος που κληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία.
6 - 10δισ. πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.
- 2,5 δισ. πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ από προηγούμενα χρόνια.
- 7 δισ. πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή από τα 80 δισ. τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε το 2009. χρονιά κατά την οποία το Δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πολύ, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες, λόγω της διεθνούς κρίσης, η συνολική εικόνα δεν αλλάζει. Στο τέλος του 2009, το χρέος ήταν 298 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 116 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2003.
Στο διάστημα 2003 – 2009 οι τόκοι που πληρώθηκαν ήταν 61 δισ. ευρώ, 20 δισ. ήταν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, χρέη νοσοκομείων και ταμεία που αναλύσαμε παραπάνω.
Αλλά 5,2 δις. καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών των τραπεζών και την αύξηση κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος.
Τα υπόλοιπα 30 δισ. περίπου είναι το έλλειμμα του 2009, όπου φρόντισε να το φτάσει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να σημειώσουμε, ότι η αύξηση του χρέους το 2009 συνδέεται και με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει την πραγματική οικονομία, με προγράμματα ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας (π.χ. εξαγωγές, οικοδομή), που θα είχαν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.
Το ύψος του δημοσίου χρέους που κληρονόμησε, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρατέθηκαν προηγουμένως, δεν επέτρεπε περαιτέρω επέκταση των προγραμμάτων αυτών.
Όλα τα ψεύδη για το χρέος καθώς και η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 που καταγγέλθηκε από το Σαμαρά και στη συνέχεια υιοθετήθηκε πλήρως από τον ίδιο συνιστούν εθνική προδοσία και όχι μόνο προδοσία κατά του Κ. Καραμανλή!
Και εμείς αρνούμαστε να σιωπήσουμε
Newrussia.gr
.spirospero.gr