Ενα
πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.Όταν πας να διαπραγματευτείς για
κάτι,οτιδήποτε,πρέπει να είσαι έτοιμος για ολα τα ενδεχόμενα.Σίγουρα
πηγαίνεις για ένα σκοπό αλλα πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα τα
αποτελέσματα.Τόσους μήνες η ελλάδα διαπραγματευεται για το αν θα μείνει η
θα φύγει απο το ευρω.Τόσους μήνες έχει να ετοιμαστεί για παν
ενδεχόμενο.Οι Ευρωπαίοι θωράκισαν την ένωση για ενα πιθανό gretix,κατι
στο οποιό έιχαν παραδεχθεί πως ήταν τρομερά εκτεθειμένοι άν αυτό είχε
γίνει νωρίτερα.Πλέον όμως έχοντας τον χρόνο και τον προγραμματισμό με το
μέρος τους,έχουν δημιουργήσει μια ομπρέλα ασφαλείας για τα κράτη τους
αλλα και για την παγκόσμια οικονομία.Ετσι τουλάχιστον Και μεχρι που εκεινοι διαχειρίζονταν τα χρήματα που πέρναμε απέξω τα κατάφερναν μια χαρά γιατι ο στόχος ηταν ξεκάθαρος.Να φάνε οι ίδιοι και τα φιλαράκια τους.Τώρα όμως που ο στόχος ειναι πιο δραματικός και αφορά την επιβίωση του έθνους μας,τα εχουν κάνει μαντάρα.Για πλάκα μας έχουν οι έξω, θεωρούν οτι είμαστε ανίκανοι και πνευματικά ανώριμοι,αγράμματοι κλαρινογαμπροί που ουδεμία σχέση ή ικανότητα έχουμε για το πως κυβερνιέται μια χώρα.Ο σαμαράς παπανδρεου βενιζέλος και σια,το μόνο που έκαναν ήταν να κουνάνε καταφατικά το κεφάλι σε οτιδήποτε έλεγαν οι εμπνευστές και δημιουργοί του περίφημου προγράμματος σωτηρίας της Ελλάδας.Δεν έκαναν καμια πρόταση,καμια διόρθωση ,με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ελλαδα να εφαρμόζει ενα σχέδιο εκτος πραγματικότητας για τα ελληνικά δεδομένα και φυσικά να αποτύχει.
Και αυτο το σχέδιο που ακόμα δεν εχει γραφτεί, ειναι καταδικασμένο να αποτύχει.Η αριστερή κυβέρνηση για πρώτη φορά μιλάει,αλλα τώρα ειναι αργά.Οι Ευρωπαίοι εχουν πιστεί πλέον οτι είμαστε πραγματικά ανίκανοι,δεν μας πιστεύουν σε τίποτα.Το σχεδιο τους ειναι καταστροφικό, ειναι λάθος αλλα για εκείνους ειναι το μονο ρεαλιστικό σχέδιο που θα τους εξασφαλίσει τα χρήματα που μας εχουν δανείσει εως σήμερα πίσω.Και ας καταστραφεί η Ελλάδα.Τεσσερις μήνες λοιπόν είχαμε ωστε να ετοιμαστούμε για μια έξοδο απο την νομισματική ένωση.Και τι κάναμε;Τίποτα οπως δείχνουν τα πράγματα.Η ανικανότητα των πολιτικών που δεν περιόρισαν την εξοδο των κεφαλαίων απο την χώρα.Που δεν θωράκισαν το τραπεζικό σύστημα.Που δεν προχώρησαν σε συνεργασία με άλλες χώρες εκτός ένωσης επειδή φοβήθηκαν να το κάνουν.Που δεν αναγκασαν τους πλούσιους να πληρώσουν για άλλη μια φορά επειδή δεν ειχαν την τεχνογνωσία η και την θέληση να το κάνουν.
Ετσι λοιπόν είμαστε πάλι με την πλάτη στον τοίχο.Ετσι δεν διαπραγματεύεσαι. Ετσι, ή την κοπανάς,ή σε σφάζουν.
Κωνσταντίνος Δροσάκης
https://kostasdrosakis.wordpress.com/2015/05/29/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7/#more-1719