Με τίποτα δεν τον έκανε κέφι τον Σημίτη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και φόρα παρτίδα έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι ήταν ανεπαρκής κάθε φορά που τον έκανε υπουργό.
Αρκετά χρόνια πριν γίνει πρόεδρος στο κίνημα ο Σημίτης είχε ξεκινήσει την επιχείρηση υπονόμευσης του Ανδρέα. Το έργο κλιμακώθηκε με τα μυστικά δείπνα στο σπίτι του Κινέζου, όπου συμμετείχαν Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου και Παρασκευάς Αυγερινός. Η κίνηση των «4».
Μια νύχτα Σημίτης και Δάφνη βρέθηκαν σε εστιατόριο στο οποίο εκτάκτως κατέφθασε ο Ανδρέας με την Δήμητρα Λιάνη. Ο αρχηγός πέρασε δίπλα από τον «συνωμότη» στον οποίο δεν του μίλησε, ούτε ματιά του έριξε.
Το ρήγμα ξεμπροστιάστηκε στο περιβόητο σκηνικό στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Ο Ανδρέας προτείνει γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τζοχατζόπουλο και οι «4» διαφωνούν ανοικτά. «Όποιος δεν θέλει τον Άκη να φύγει από το κίνημα…» απειλεί ο Ανδρέας.
Τελικά, παρ. ό,τι με τους «4» πήγε και ο πιο διαβολικός άνθρωπος του παρασκηνίου στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, ο Κώστας Λαλιώτης, οι Σημίτης, Πάγκαλος και σία υπεχώρησαν.