Τρίτη, Ιουλίου 7

Κακοσμία του στόματος και ασθένειες των πνευμόνων

Παθήσεις των πνευμόνων είναι δυνατόν να προκαλούν κακοσμία της αναπνοής
Η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Τα προβλήματα στα ούλη ή στα δόντια, το ξηρό στόμα, το φαγητό, παθήσεις της μύτης, του λάρυγγα, του στόματος, το κάπνισμα και ορισμένες αυστηρές δίαιτες, είναι μεταξύ των συχνότερων λόγων για κακοσμία στόματος.
Οι παθήσεις των πνευμόνων είναι επίσης δυνατόν να προκαλούν κακοσμία της αναπνοής. Η παραγωγή εκκρίσεων ή υγρών στο κάτω αναπνευστικό σύστημα δημιουργούν κακοσμία.

Ασθένειες όπως το άσθμα, η κυστική ίνωση και άλλες χρόνιες αποφρακτικές νόσοι των πνευμόνων μπορούν να δημιουργούν υγρά με αυξημένη οξύτητα. Η αναπνοή των ασθενών αυτών, παράλληλα με την κακοσμία, χαρακτηρίζεται από οξύτητα. Η οξύτητα είναι ψηλότερη όταν η ασθένεια των πνευμόνων είναι σοβαρότερη.
Με βάση τα δεδομένα αυτά, γιατροί από το πανεπιστήμιο της Βιργινίας, ανάλυσαν την αναπνοή 100 υγιών ασθενών με ειδική συσκευή που μετρά το pH της αναπνοής των ασθενών. Η μέτρηση αυτή επιτρέπει να υπολογιστεί η οξύτητα της αναπνοής.
Στα υγιή άτομα, η αναπνοή κυμαίνεται μέσα σε ένα στενό περιθώριο όσον αφορά τη μέτρηση του pH και είναι ελαφρώς αλκαλική. Στα άτομα με ασθένειες των πνευμόνων, το pH είναι χαμηλότερο, γεγονός που χαρακτηρίζει την οξύτητα. Το συμπέρασμα των γιατρών είναι ότι η μέτρηση του pH της αναπνοής με ειδική συσκευή είναι εύκολη, γρήγορη, αξιόπιστη και φθηνή μέθοδος.
Προσθέτουν ότι το τεστ αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα από τους γιατρούς για την ανίχνευση των ασθενών που πάσχουν από ασθένειες των πνευμόνων.
Η έγκαιρη διάγνωση που θα προκύπτει με τον τρόπο αυτό θα επιτρέπει μια καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου.
Επιπρόσθετα η μέθοδος της μέτρησης του pH της αναπνοής, επιτρέπει τη μακροχρόνια παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου και την ανταπόκριση στις διάφορες θεραπείας.
Εμείς θέλουμε να τονίσουμε τη μεγάλη σημασία που μπορούν να έχουν για τη δημόσια υγεία, απλά τεστ, εύκολα να γίνουν σε ευρεία κλίμακα που μπορούν να ανιχνεύουν χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων.
Δυστυχώς παθήσεις των πνευμόνων, όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, το εμφύσημα παρουσιάζουν αύξηση. Επιπρόσθετα ένας μεγάλος αριθμός αυτών που πάσχουν δεν το γνωρίζουν και η διάγνωση γίνεται καθυστερημένα.
Λόγω της καθυστέρησης στη διάγνωση, η νόσος εξελίσσεται και δημιουργεί περισσότερες βλάβες στους πνεύμονες που μπορεί να είναι μη ανατρέψιμες.
Η μέτρηση του pH της αναπνοής με ειδικές συσκευές, μπορεί να επιτρέψει καλύτερη αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων και να μειώσει τις επιπλοκές και τους θανάτους που προκύπτουν λόγω καθυστερημένης αντιμετώπισης τους.
  www.medlook.net