Κυριακή, Αυγούστου 23

ΕΤΣΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!


Ιδού πως θα.... τσακίσει την διαπλοκή ο Τσίπρας


Ξεκινά ένας εκλογικός πόλεμος με τον Τσίπρα να έχει μαζί του επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης στους οποίους έχει τάξει βεβαίως πολλά. Και την ίδια ώρα θα τα καταγγέλλει προκειμένου να ικανοποιήσει το αριστερό λαϊκίστικο (και όχι μόνο αριστερό) κομμάτι που θέλει να ακούει τέτοια.


Για ακόμη μια φορά, πριν από κρίσιμες κάλπες, το γνωστό εκδοτικό Συγκρότημα του ΔΟΛ επιχειρεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια. Μετά το πρωτοσέλιδο του Βήματος πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου με τίτλο «Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς» και το πατόκορφο γλείψιμο στον Τσίπρα από γνωστούς και μη εξαιρετέους, τώρα φαίνεται ότι ξαναγίνεται το ίδιο κόλπο. Ενώ μέχρι πρότινος ο Τσίπρας ήταν το κόκκινο πανί για τον Ψυχάρη, τις τελευταίες ημέρες η κωλοτούμπα και η οβιδιακή μεταμόρφωση του ΔΟΛ δεν έχει προηγούμενο. Αν δει κανείς το πρωτοσέλιδο των Νέων του Σαββάτου θα νομίσει ότι είναι η… Αυγή. Ο Αλέξης σοβαρός (υπάρχει και τέτοιο;)
σε κόκκινο φόντο και ο τίτλος «Μόνος εναντίον όλων» λες και είναι ο ταλαιπωρημένος, αδικημένος αλλά πάντα μαχητής Μονομάχος που τα βάζει με όλους και με όλα.
Και ο υπότιτλος συνεχίζει το… όραμα που είδαν στην Μιχαλακοπούλου: Το στοίχημα της αυτοδυναμίας σε μια καθαρά προσωπική κίνηση που είναι η τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τα αριστερά ως τα δεξιά».
Για να καταλάβουμε κι εμείς οι αγράμματοι (γιατί είναι ύπουλος ο τρόπος γραφής του Ψυχαραίϊκου, αυτό είναι γνωστό) ο Τσίπρας είναι ο φτωχός και μόνος καουμπόι της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Έχει όλους τους κακούς απέναντί του αλλά αυτός κυνηγά την αυτοδυναμία. Είναι δε και ο καταλύτης των εξελίξεων στο πολιτικό σύστημα αφού του ρίχνει μια… σφυριά και ανατρέπει τα πάντα.
Πιο κάτω δε η εφημερίδα έχει και θέμα για τα άλλα κόμματα με τίτλο «Ο Βαγγέλης, η Φώφη και η νεκρανάσταση του άλλοτε δικομματισμού». Οι κακοί δηλαδή που θέλουν να φέρουν τη χώρα πίσω στον δικομματισμό. Που το είδαν αυτό ένας θεός ξέρει, όμως, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το… αγόρι στο κόκκινο φόντο θα σκαρφιστούν τα πάντα. Και ο Τσίπρας θα μοιάζει με τον Δον Κιχώτη που τα βάζει με όλους και οι άλλοι θα είναι οι… αποσυνάγωγοι που θέλουν να κάνουν κακό στον μεγάλο ηγέτη.
Κάπως έτσι θα πάμε στις εκλογές από το εν λόγω Συγκρότημα. Φαίνεται ότι οι συναντήσεις του «κολλητού» του Αλέξη με κορυφαίους εκδότες, έπιασαν τόπο. Κάποιοι έχουν πειστεί ότι πρέπει να στηρίξουν τον Τσίπρα ως τη μόνη επιλογή του πολιτικού συστήματος. Ξεχνώντας βεβαίως τους 7 μήνες της καταστροφής. Φυσικά αυτό που μετρά είναι η… ρύθμιση των χρεών και δανείων, να μη βάλουν οι εκδότες το χέρι στην τσέπη, να μην πειραχθούν τα κανάλια τους και να κάνουν μια προεκλογική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα είναι σε εκκρεμότητα. Ο Τσίπρας έχει ανάγκη από τα κανάλια της… διαπλοκής όπως λέει γι΄αυτό και θα κάνει τα πάντα για να τα έχει μαζί του ή τουλάχιστον να μην τον χτυπάνε. Η μάχη θα δοθεί με βάση τη δημοφιλία του Τσίπρα γι’ αυτό μην απορήσετε αν δείτε δημοσκοπήσεις που θα «απογειώνουν» τον πρωθυπουργό. Θα είναι ο… καταλληλότερος ή ο πιο ικανός να υλοποιήσει τη συμφωνία. Και φυσικά θα ξεχνούν ορισμένοι ότι αυτός έφερε τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, ότι αυτός οδηγεί την Ελλάδα σε εκλογές και ότι αυτός διέλυσε το κόμμα του.
Είναι άραγε τυχαίο που η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες πήρε παράταση 15 ημερών, ουσιαστικά… επ’ αόριστον γιατί προεκλογικά κανείς δε θα κάτσει να συζητήσει για τίποτε. Εκτός ίσως για το πώς θα γίνει η ρύθμιση θαλασσοδανείων και άλλες διευθετήσεις σε αντάλλαγμα τηλεοπτικού χρόνου φιλικά διακείμενου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και εφημερίδων που διακριτικά θα χτίζουν το προφίλ του μεγάλου ηγέτη Αλεξίου.
Παλιά τα κόλπα σε μια χώρα που τους έχει βαρεθεί. Θα περάσει των εκδοτών μια ακόμη λοβιτούρα με το πολιτικό σύστημα; Ιδού η απορία γιατί όπως ξέρουμε ο κόσμος δεν είναι και στα… κέφια του. Μπορεί με το παραμικρό να επηρεαστεί.
Η ουσία είναι ότι ξεκινά ένας εκλογικός πόλεμος με τον Τσίπρα να έχει μαζί του επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης στους οποίους έχει τάξει βεβαίως πολλά. Και την ίδια ώρα θα τα καταγγέλλει προκειμένου να ικανοποιήσει το αριστερό λαϊκίστικο (και όχι μόνο αριστερό) κομμάτι που θέλει να ακούει τέτοια..antinews.gr/