Κυριακή, Αυγούστου 23

Ατόπημα Τσίπρα το «όχι» στον Μεϊμαράκη-«Τάπα» Παυλόπουλου στη Ζωή

Τσίπρας-Κωνσταντοπούλου: Μετατρέπουν τα εσωκομματικά τους σε πρόβλημα της χώρας

Τσίπρας-Κωνσταντοπούλου: Μετατρέπουν τα εσωκομματικά τους σε πρόβλημα της χώρας - Κεντρική Εικόνα
Ατόπημα Τσίπρα το «όχι» στον Μεϊμαράκη-«Τάπα» Παυλόπουλου στη Ζωή

Προκειμένου να λύσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τσακώνονται μόνο μεταξύ τους, αλλά τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχειρούν να ανοίγουν συνεχώς νέα μέτωπα, τόσο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και με τους θεσμούς της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο έλαβε ωστόσο… αποστομωτική απάντηση
Παράλληλα γκρίζα σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας αποτελεί και η άρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού να μην συναντηθεί με τον έχοντας την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


Όχι από Τσίπρα σε Μεϊμαράκη
Νωρίς το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης.
Η απάντηση ωστόσο που ήρθε από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αρνητική.
Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Μέτωπο θεσμών
Συνεχίζοντας τον πόλεμο η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται τόσο προς τον πρωθυπουργό, όσο και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο όμως έλαβε «αποστομωτική» απάντηση.
Ο κ. Παυλόπουλος με δική του επιστολή χαρακτηρίζει τις απόψεις της ΠτΒ "καταφανώς καινοφανείς" και της επισημαίνει ότι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη για το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής που του έστειλε.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα της κ. Κωνσταντοπούλου για διαβίβαση στη Βουλή των πρακτικών της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιουλίου, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι το αίτημα αυτό θα έπρεπε να διατυπωθεί μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.parapolitika.gr