AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
Το πιο αισθησιακό ημερολόγιο των τελευταίων ετών παρουσίασε η Pirelli στο Μιλάνο (επιλογή που έχει να κάνει με την έκθεση Expo Milano 2015, με θέμα «made in Italy», όπoυ εκεί το ημερολόγιο αποτελεί σημείο αναφοράς), αν και η φωτογράφηση έγινε στην Νέα Υόρκη.
Το Pirelli Callendar 2015 φέρει την υπογραφή του Steven Meisel, ενός φωτογράφου εξίσου διάσημου για τις συνεργασίες του με κορυφαία περιοδικά και συνεργασίες στο χώρο του modeling, όσο και για την εκκεντρικότητά του. Ο Meisel έλαμψε δια της απουσίας του από την παρουσίαση του
ημερολογίου και αυτό το «σπανίως εμφανιζόμενος» είναι μια από τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του.
Πάντως η δουλειά που έκανε είναι κάτι περισσότερο από αισθησιακή, καθώς κατάφερε να αναδείξει την θηλυκότητα, αλλά και το sex appeal καθενός από τα πανέμορφα μοντέλα ανεξαρτήτου σωματοτύπου.
Είτε μιλάμε για την κουκλάρα Adriana Lima (miss January), είτε για την all time classic και εντυπωσιακά όμορφη Ιsabeli Fontana (miss October) που φωτογραφίζεται για 7η φορά στο Pirelli Calendar, ακόμη και για την plus size Αμερικανίδα Candice Huffine (miss April) ή την λεπτεπίλεπτη ρωσίδα Sasha Luss (miss August).
Σημειώνεται ότι είναι για πρώτη φορά που σε ημερολόγιο της Pirelli (αλλά και γενικότερα στο χώρο του super modeling) που φωτογραφίζεται ένα εύσωμο μοντέλο, σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα του σεβασμού σε όλες τις γυναίκες και κατά του φαινομένου της ανορεξίας. Πάντως η Αμερικανίδα Candice με το αβυσσαλέο μπούστο συγκέντρωσε τα… φλας των φωτογράφων και απάντησε με χιούμορ αλλά και χωρίς να ενοχλείται καθόλου σε ερωτήσεις σχετικά με τα κιλά της, το πώς τρέφεται, κλπ…
Βεβαίως, στην Ιταλία ήταν πιο αδυνατισμένη σε σχέση με την φωτογράφιση…
Στην παρουσίαση φυσικά και παραβρέθηκε ευθυτενής και χαμογελαστός ο Marco Tronchetti Provera, δηλώνοντας ικανοποιημένος απόλυτα από το αποτέλεσμα.
Pirelli Calendar 2015
Το φετινό ημερολόγιο αποτελεί την 42η έκδοση (αριθμητικά) αν και για πρώτη φορά εκδόθηκε το 1964 (λόγω πετρελαϊκής κρίσης υπήρξαν χρονιές που δεν κυκλοφόρησε).
Αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της μόδας (έχει αναδείξει πολλά super models που έχουν κοσμήσει τις σελίδες του) και όχι μόνον, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα της Pirelli, μέσω της οποίας αναδεικνύει και άλλες πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.
Για παράδειγμα, εδώ στα κεντρικά της εταιρείας στο Μιλάνο, παρουσίασε και την καινούργια κολεξιόν των ρούχων και υποδημάτων της, που είναι όλα ένα και ένα…
Κάθε χρόνο, δημοσιογράφοι απ΄ όλο τον κόσμο παρακολουθούν το event μεταφέροντας την εμπειρία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.
Το φετινό ημερολόγιο είναι ξεκάθαρο πως επιχειρεί να ανεβάσει την λίμπιντο στη θέα του και μόνον, αφού ο Steven Meisel επέλεξε μια ιδιαίτερα sexy φωτογράφιση, από δυναμικά και διαφορετικού προφίλ και χαρακτήρα μοντέλα, σεβόμενος ωστόσο την γυναικεία υπόστασή τους.
Η φωτογράφιση έγινε σε στούντιο και έχει έναν κάποιο ρέτρο αέρα, καθώς συναντάμε εικόνες και styling από τα sixties, ενώ και το latex που επί το πλείστων «ντύνει» τα κορίτσια είναι και αυτό ένα κλασσικότατο φετίχ!
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το Pirelli Callendar 2015 αποτελείται από 12 φωτογραφίες ισάριθμων μοντέλων, με κάθε μια από αυτές να αφορά τους 12 μήνες του χρόνου.
Οι εικόνες είναι εκτός από αισθησιακές, εξαιρετικά εντυπωσιακές, αποδεικνύοντας και το ποιόν αυτού του ιδιαίτερου φωτογράφου.
Ιδού τα μοντέλα και οι μήνες που αντιστοιχούν:
-Adriana Lima Miss January
-Natalia Vodianova Miss February
-Joan Smalls Miss March
-Candice Huffine Miss April
-Caroly Murphy Miss May
-Anna Ewers Miss June
-Cameron Russel Miss July
-Sasha Luss Miss August
-Karen Elson Miss September
-Isabelli Fontana Miss October
-Gigi Hadid Miss November
-Raquel Zimmerman Miss December
http://www.imerisia.gr