Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13

Οι αλλοδαποί θα παίρνουν συνταξάρες και στους έλληνες θα δίνουν ψίχουλα, γιατί όλο και κάτι έχουμε ένα σπίτι, κάτι κωλοχώραφα ....---Μητρόπουλος: Οι συντάξεις θα καταβάλλονται σύμφωνα με την ακίνητη περιουσία!

Μητρόπουλος: Οι συντάξεις θα καταβάλλονται σύμφωνα με την ακίνητη περιουσία!

Στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται το νομοθέτημα σύμφωνα με το οποίο οι συντάξεις θα καταβάλλονται σύμφωνα με την ακίνητη περιουσία, σημείωσε μέσω του ΣΚΑΪ o πρώην αντιπρόεδρoς της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Μάλιστα, όπως είπε, θα καταβάλλεται ένα επίδομα ανάλογα με την περιουσία.
Μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως,  είπε: «Το τρίτο μνημόνιο έχει τρεις ρήτρες. Ρήτρα ιδιοκτησίας, ρήτρα απαρέγκλιτης εφαρμογής, ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος.
Δηλαδή οι συντάξεις θα καταβάλονται με μοντέλο Αυστραλίας,
ήτοι με ρήτρα περιουσίας, όχι της ονομαστικής, αλλά της πραγματικής, του πραγματικού εισοδήματος, είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι το νομοθέτημα είναι έτοιμο. «Το περιουσιολόγιο θα λαμβάνεται υπόψιν. Οι συντάξεις θα μειώνονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία».
Σε ερώτηση για το χρόνο ισχύος είπε: «Πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τον Οκτώβριο και δική μου εκτίμηση είναι ότι θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους».
Ο κ. Μητρόπουλος συμπλήρωσε: «Όπου λειτούργησε αυτό το σύστημα, όσοι έχουν περιουσία παίρνουν ένα συνταξιοδοτικό επίδομα και όλα τα υπόλοιπα μειώνονται σε σχέση με το ποσοστό της περιουσίας. Όλοι θα παίρνουν το επίδομα όπως οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί. Θα ισχύει δυστυχώς για όλους. Είναι το πιο αντικοινωνικό που έχω δει».