Πέμπτη, Νοεμβρίου 26

Ειδική Κάρτα για άτομα με χαμηλά εισοδήματα θεσπίζουν Ιατρικός & Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά


Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, της οποίας μιμητές ελπίζουμε όλοι να δούμε σύντομα, ξεκινούν από κοινού ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, με στόχο τη στήριξη των πολιτών με χαμηλότερα εισοδήματα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, από την 1η Δεκεμβρίου όσα άτομα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν να προμηθεύονται μία ειδική κάρτα, η επίδειξη της οποίας θα αποτελεί και το "εισιτήριο" για να πραγματοποιήσουν επισκέψεις και εξετάσεις σε συνεργαζόμενους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

Όπως διευκρινίζεται από τους δύο Συλλόγους, η Κάρτα θα δίνεται εντελώς δωρεάν για τους pinakas_isp.jpgενδιαφερόμενους, αρκεί αυτοί να πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι, το όριο για τους άγαμους είναι τα 12.000 ευρώ (μικτά/ έτος), για τα ζευγάρια είναι τα 19.000 ευρώ, για τις οικογένειες με ένα παιδί είναι τα 25.000 ευρώ, ενώ για τις οικογένειες με δύο παιδιά το εισοδηματικό όριο τέθηκε στα 30.000 ευρώ. Για κάθε επιπλέον παιδί, δε, το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ.
Την κάρτα αυτή, δε, θα μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο οι κάτοικοι του Πειραιά, αλλά οποιοσδήποτε πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα μπορούν μία φορά τον χρόνο να την ανανεώνουν προσκομίζοντας στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Και αυτά είναι: Ταυτότητα, φορολογική δήλωση και ΑΜΚΑ.
Οι τιμές με τις οποίες θα μπορούν οι δικαιούχοι να πραγματοποιούν εξετάσεις ή επισκέψεις σε γιατρούς που βρίσκονται από το Πέραμα έως τη Βούλα, είναι συμβολικές, καθώς θα πληρώνουν μόνο ό,τι προβλέπεται στο Κρατικό Τιμολόγιο. Για παράδειγμα, λοιπόν, για μία γενική αίματος θα κοστίζει μόλις 2,88 ευρώ, ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα 4 ευρώ, ένα σφράγισμα 20 ευρώ και μία ακτινογραφία θώρακος 4,05 ευρώ.
Οι αιτήσεις για την έκδοση της ειδικής κάρτας θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου. Παράλληλα, όσοι γιατροί και διαγνωστικά κέντρα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο δίκτυο θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

http://www.stogiatro.gr