Κυριακή, Νοεμβρίου 29

Ο κ. καθηγητής διαβάζει ...και σχολιάζει



1)»Τη σύσταση εθνικού φορέα διαχείρισης των αεροπορικών μέσων των κρατικών φορέων -στρατιωτικών και πολιτικών- υπό το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη κάλυψη με τον κατά το δυνατό οικονομικότερο τρόπο των κοινωνικών αναγκών, αποφάσισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.»
και ««Θεωρώ ότι θα μειωθεί το κόστος, θα μειωθούν οι ώρες οι οποίες χρειάζονται για να ανταποκρίνονται τα μέσα και παράλληλα θα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στο νησιωτικό σύμπλεγμα, στις δυσπρόσιτες περιοχές και να αισθάνονται ασφάλεια οι Έλληνες πολίτες»,

...δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.»

Μένω στα εξής και μαζεύω τα ρακούν που έχουν απομείνει:
1. «για την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη κάλυψη με τον κατά το δυνατό οικονομικότερο τρόπο των κοινωνικών αναγκών»
2. «Θεωρώ ότι θα μειωθεί το κόστος»
Σύσταση εθνικού φορέα διαχείρισης όλων των αεροπορικών μέσων υπό το ΓΕΑ
2)Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση έχει οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση»
Δηλαδή μας λέει ο Ευκλείδης ότι η εθνοσωτήριος έχει τη «συνταγή» και ότι θέλει να μοιραστεί την επιτυχία με την αντιπολίτευση, σωστά; (διαβάστε και τις υπόλοιπες ανοησίες που είπε στη βουλή)
3)Τρύφωνας Αλεξιάδης «Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών»
Μετά όταν σας κοροϊδεύουμε για τα λεφτόδεντρα μας λέτε κακοπροαίρετους (σήμερα έτσι; μετά από 10 μήνες κοροϊδίας)
4)Γεροβασίλη: Υποχρέωσή μας να αναζητήσουμε κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις
(ανα) ζήτησε και θα λάβεις Όλγα
5)Σας προλαβαίνω «σύντροφοι», δε πα να πείτε ό,τι θέλετε. Συναίνεση γιοκ και ας «γαβγίζετε» παντού. Να πάτε να πείτε στους ψηφοφόρους σας ότι η αντιπολίτευση δεν συναινεί και μετά να ψηφίσετε τα (νέα) μέτρα που ΕΣΕΙΣ συμφωνήσατε και υπογράψατε. Θα σας πιστέψουν.
6)»Θέματα όπως το ασφαλιστικό, το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, το φορολογικό, θα θέσουν υπό δοκιμασία την κυβερνητική πλειοψηφία.
Στο πακέτο της εθνικής συνεννόησης ο πρωθυπουργός έχει εντάξει και τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό, την μεταρρύθμιση στην παιδεία, αλλά και θεσμικές αλλαγές»
μετάφραση: ελάτε να πάρετε το «μουτζούρη» για δεύτερη φορά για να λέμε μετά, όπως και για το καλοκαίρι, ότι υπογράψατε.
7)»Ο αντίλογος λέει πως, κυβέρνηση που συγκροτείται το Σεπτέμβριο δεν μπορεί να πέσει το Δεκέμβριο, το δε κόστος της διεξαγωγής εκλογών για τρίτη φορά μέσα σε μία χρονιά είναι αδιανόητο, ενώ και η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης συνεργασίας είναι επίσης υπό αμφισβήτηση. Αυτά όμως έπρεπε να ληφθούν πρωτίστως υπόψη από τον κυβερνητικό σχηματισμό ο οποίος με τους έως τώρα χειρισμούς του αφενός εξουδετέρωσε τη δυναμική της εκλογικής του βάσης αποτυγχάνοντας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αφετέρου υπέγραψε και πλέον θέτει σε εφαρμογή μέτρα πολύ σκληρότερα από εκείνα που κατήγγελλε από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Διότι, ας μην ξεχνάμε πως, το αίτημα της συναίνεσης είναι κάτι που προέκυψε εκτάκτως. Και προέκυψε ως αποτέλεσμα των εκτάκτων δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε η ως τώρα διαχείριση του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησής του. Συνθήκες που, όπως αποδεικνύεται, μειώνουν δραστικά της αποστάσεις μεταξύ του «ή εμείς ή αυτοί» και της συναίνεσης»
Ο Παλαιοπασόκος
η συνέχεια εδώ Όταν το «ή εμείς ή αυτοί» γίνεται «εθνική συνεννόηση»
8)»Αλεξιάδης: Ξεκινάει ο έλεγχος των offshore»
Ακριβώς 10 μήνες μετά η εθνοσωτήριος ξεκινά τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής (σοβαρά τώρα, πόσο να γελάσει ο κόσμος;)
9)»Κατρούγκαλος: Στόχος μας στα εργασιακά οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές»
Ράγισαν τα τσιμέντα από τα γέλια
10)»Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει αφορά στο ποιόν και την οντότητα των αστυνόμων της έκφρασης που συναντάμε καθημερινά, καθώς θεωρώ πως χρήζει ανάλυσης από επαγγελματία η εγγενής αντίφαση, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω είναι πολύ εύκολο να υποπέσουν και όσοι την καταγγέλλουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται να βρισκόμαστε υπόλογοι σε κάθε μορφής τραμπούκο, είτε αυτός φέρει γάντι είτε όχι. Εξίσου όμως σημαντική είναι και η προσπάθεια να μην ενστερνιστούμε, έστω και άθελά μας, εμείς αυτό το ρόλο για τον απέναντι.
Σίγουρα, αυτοί που πρέπει να τεθούν στο περιθώριο της όποιας συζήτησης είναι ακριβώς εκείνοι που, στο όνομά της φιμώνουν τον αντίλογο. Απέναντι σε αυτήν τη μερίδα των κατ’ ουσίαν ολοκληρωτιστών, των προερχομένων από την «άλλη πλευρά», δεν γίνεται να αντιπαραβληθεί διάλογος. Απέναντι σε αυτούς, κάθε φόβος, κάθε υποσημείωση, κάθε απόπειρα επεξήγησης και απολογίας είναι παντελώς άχρηστα»
Ο Παλαιοπασόκος
η συνέχεια εδώ Η αχρείαστη απολογία
26 Νοεμβρίου 2014
το σούργελο Ξουλίδου που ήθελαν να δωροδοκήσουν εν όψει εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας


10700227_663943323725061_1230528057179234019_o
Και άλλο κακό να μη μας βρει
Ο Κύριος Καθηγητής
 http://politika-gr.blogspot.gr