Πέμπτη, Φεβρουαρίου 4

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΖΗΤΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ! Τσακαλώτος: Οι δανειστές δεν μας έχουν θέσει τέτοιο ζήτημα

 Τσακαλώτε, στον έχουν πιάσει για τα καλά τον κ@λο... και το γουστάρεις...
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΟΥ ΛΕΜΕ...: 
"ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ"!
Καλλιόπη Σουφλή

x-default

Η Αθήνα για να πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα, πέραν όσων συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Την παραπάνω θέση διατυπώνει η Κομισιόν σε επίσημη έκθεση με τις χειμερινές προβλέψεις της την οποία παρουσίασε σήμερα, η οποία για πρώτη φορά  κάνει λόγο για

έκτακτα μέτρα σε επίσημη ανακοίνωση της και ενώ η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί.
 


Ωστόσο, ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνει άγνοια λέγοντας πως οι δανειστές δεν έχουν θέσει ζήτημα πρόσθετων μέτρων.


«Δεν μας έχει τεθεί θέμα πρόσθετων μέτρων από τους  δανειστές, μέχρι τώρα», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος μεταβαίνοντας στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου γίνονται οι συναντήσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.


Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που συμφωνήθηκαν με τις αρχές το γ” τρίμηνο του 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής αναμένεται να αποφέρουν εξοικονόμηση έως 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2017 και να οδηγήσουν σε πρωτογενές έλλειμμα σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος κοντά στον στόχο του -0,25% του ΑΕΠ το 2015.


Έκτακτοι παράγοντες που σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015 υπολογίζεται ότι επιδείνωσαν το δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ωθώντας το συνολικό έλλειμμα στο 7,6% του ΑΕΠ το 2015.


Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει επιπλέον εξοικονόμηση 1,1% του ΑΕΠ από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τη φορολογία εισοδήματος, και μέσω του εξορθολογισμού των δαπανών που εξακολουθεί να χρειάζεται συγκεκριμενοποίηση και εφαρμογή. 


Ωστόσο, θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα το 2016 και 2017 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5% του ΑΕΠ το 2016 και 1,75% του ΑΕΠ το 2017.


Πηγή