Τρίτη, Φεβρουαρίου 9

Στρατιωτικό «μπλόκο» των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια σχεδιάζουν στην ΕΕ

Μέρκελ προς Τσίπρα: Δεν πηγαίνει καθόλου καλά η φύλαξη στα θαλάσσια σύνορα σας
sengen_prosfiges
Στρατιωτική δύναμη στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον η Ελλάδα αποτύχει να περιορίσει τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία.
Αυτή τη λύση επεξεργάζονται στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες σε μία προσπάθεια ανακοπής των μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ψάχνουν λύσεις καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν οι ροές προσφύγων προς την Ευρώπη, λόγω της επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία, μετά και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. «Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποστολής στρατιωτών στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα» δηλώνουν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα.
Άμυνα ζώνης σε Βουλγαρία και Fyrom προτείνει ο Ούγκρος ΥΠΕΞ
«Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία προφανώς αφορά την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, λίγο πριν τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέρκελ προς Ελλάδα: Δεν πηγαίνει καλά η φύλαξη στα θαλάσσια σύνορα
renzi-merkelΈκκληση για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ώστε να διατηρηθεί η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας του Σένγκεν, απηύθυνε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία έκρουσε το καμπανάκι στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν «πηγαίνει πολύ καλά, στα σημεία όπου η Ε.Ε. έχει θαλάσσια σύνορα».
Η Μέρκελ δέχεται αντιδράσεις από τους συμπατριώτες της, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία.
Για το λόγο αυτό την Δευτέρα, η Καγκελάριος θα επισκεφθεί την Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.http://attikipress.gr