Τετάρτη, Φεβρουαρίου 3

ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ εις σάρκα μία με αυτοδιαλύσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Γερμανοί δίνουν την εντολή.

Γράφει ο Σπύρος Καρατζαφέρης 

Το όνομα της νέας κεντροαριστεράς «Δημοκρατική Συμπαράταξη» με πιθανή αρχηγό την Φώφη Γεννηματά-Όλοι θα επικαλεστούν το συμφέρον της χώρας, αλλά οι Γερμανοί δίνουν την εντολή.
  • Πλησιάζουμε στο τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύντομα θα ζητήσει την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα προβλήματα της χώρας. Τα δύσκολα, έως αξεπέραστα, προβλήματα είναι 3: το αγροτικό, το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν σηκώσει ήδη τα χέρια ψηλά και αναμένεται σύντομα να ζητήσει την δημιουργία οικουμενική συγκυβέρνησης για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
  • Με άλλα λόγια γίνεται πλέον αποδεκτό το σχέδιο των Αμερικανών και των Ρώσων για οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Κώστα Καραμανλή, όπως σας έγραφα χθες (Οικουμενική υπό τον Κ. Καραμανλή μέχρι το Πάσχα για οικονομικά και Εθνικά θέματα). Σχεδιάζεται το σχέδιο για οικουμενική να υλοποιηθεί περί τον Μάρτιο, αφού προηγουμένως συντελεστή οι αποφασισμένοι συνένωση της κεντροαριστεράς. Και με πρωτοβουλία της κ. Φώφης Γεννηματά (αλλά και με υποδείξεις των Γερμανών) θα ενωθούν τα 3 κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΔΗΜΑΡ αφού πρώτα θα αυτοδιαλυθούν. Το όνομα του νέου κόμματος θα είναι «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και ο αρχηγός θα «εκλεγεί» με συναπόφαση Γεννηματά , Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλο. Τις μέγιστες πιθανότητες συγκεντρώνει η Φώφη και το νέο κόμμα με παλιά υλικά θα συμμετάσχει στην οικουμενική μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
  • Υπέρ αυτής της εξέλιξης τάσσονται και οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος , γιατί μετά την άρνηση Μητσοτάκη να τους δεχθεί στη ΝΔ, είναι η μόνη διέξοδος που τους απομένει. Το αγκάθι που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου ξεπεράστηκε μετά την απόφαση του τέως πρωθυπουργού σε αυτή την φάση να μείνει ουδέτερος.
  • Ο πρωθυπουργός πείστηκε να συμφωνήσει στην οικουμενική μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα του ξεσηκωμού αγροτών και άλλων κοινωνικών τάξεων. Ηγετικός στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι στιγμής παραμένει στο απυρόβλητο περιόδευσε στη Β. Ελλάδα και διαπίστωσε ότι ακόμη και οι φανατικοί ΣΥΡΙΖαίοι διαμηνύουν ότι αν περάσουν τα μέτρα θα αλλάξουν τις ταμπέλες των οργανώσεων και θα προσχωρήσουν στο κίνημα Λαφαζάνη, Ζωής, Βαρουφάκη. Άσε που και ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να φορτωθεί τα μέτρα που του επιβάλλουν και ο ίδιος δεν πιστεύει.
  • Θέλω να προσθέσω ότι οι εξελίξεις για την δημιουργία οικουμενικής μπορούν επισπευτούν αν – όπως έλεγαν στο Μαξίμου – στις μεθαυριανές κινητοποιήσεις συγκεντρωθούν σε όλη την Ελλάδα 1 εκατομμύριο κόσμος. Οι του Μαξίμου πιστεύουν ότι η γενικής απεργία της Πέμπτης θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή κόσμου.
  • Στη δημιουργία της οικουμενικής θα μιλήσουν όλοι ότι προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια για το συμφέρον της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι αναγκάζονται να καταφύγουν στην οικουμενική μετά από απαιτήσεις των ξένων – Αμερικανών και Ευρωπαίων για να προωθηθούν τα συμφέροντα των «συμμάχων». Η οικουμενική θα περάσει ΟΛΑ τα μέτρα ,θα μειώσει τις συντάξεις τουλάχιστον κατά 15%, θα δεχθεί τις ομαδικές απολύσεις και θα ελπίζει στην απομείωση του χρέους και σε ανάπτυξη από επενδυτές.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κάντε κλικ εδώ στην ολοκαίνουρια στήλη του Σπύρου Καρατζάφερη - ''Ότι ακούω γράφω''
 http://www.spirospero.gr/