Δευτέρα, Απριλίου 25

Προς παραίτηση ο Τσακαλώτος. Τον ξεγύμνωσαν τελείως, του πήραν ακόμη και το βρακί οι θεσμοί του Τσίπρα

Με παραίτηση προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εν μέσω της νέας διαπραγμάτευσης, αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα αναπαράγοντας ρεπορτάζ της Bild από την Αθήνα, που επικαλείται διάφορες πηγές.

Σύμφωνα με το άρθρο οι απαιτήσεις των δανειστών, είναι υπερβολικές για τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο παραίτησης, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν ορισμένες “κόκκινες γραμμές” (γίνεται λόγος για το αφορολόγητο, το οποίο οι δανειστές ζητούν να πέσει κάτω από τα 8.000 ευρώ).

“Δεν είμαι έτοιμος να φέρω στη Βουλή μια συμφωνία που θα παραβαίνει τις κόκκινες γραμμές μου” τόνισε.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο, Αθήνα και δανειστές συμφώνησαν σε ένα τρίτο δάνειο ύψους 86 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Τονίζεται πως “οικονομικός κίνδυνος” θα προκύψει για την Ελλάδα τον Ιούλιο όταν θα πρέπει να αποπληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το δημοσίευμα θυμίζει πως ο κ. Τσακαλώτος διαδέχτηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, συναντάται στο Hilton με τους εκπροσώπους των Θεσμών, προκειμένου να πετύχουν ένα συμβιβασμό για τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία απαίτησε το Eurogroup.