Τρίτη, Απριλίου 26

Ο Τσίπρας ψάχνει για νέο ....στρινγκάτο υπουργό Οικονομικών


Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Το σίγουρο είναι ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης πάντως επικαλούνται πολλαπλές πηγές οι οποίες φέρουν τον κ. Τσακαλώτο να παραιτείται αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.



Τόσο η Bild όσο και το πρακτορείο NtV αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους μέσα στο σαββατοκύριακο ότι ο Τσακαλώτος ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να ξεπεραστούν οι δικές του κόκκινες γραμμές, είναι εξοργισμένος με τις πιέσεις των δανειστών να μειωθεί το αφορολόγητο από τις 9091 στις 8181 ευρώ.

Μάλιστα εμφανίζεται, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα να είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω των διαπραγματέυσεων με τους δανειστές.

Η Βild σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και μέλη της κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση.

«Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ», αναφερόμενη στα αποθεματικά των ταμείων που μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Γράφει ακόμα: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να παίζει τζογάρει».
ntv