Πέμπτη, Μαΐου 5

Άγνωστο το τι θα φέρει το 4ο μνημόνιο


 

ΓΡΕΤο 5ο όμως μνημόνιο θα εφαρμοστεί σε μια χρεοκοπημένη χώρα.Σε λιγότερο από δυο χρόνια η Ελλάδα θα πτωχεύσει και επίσημα. Θυμηθείτε το.Δεν λέω ποτέ υπερβολές, ποτέ δεν τρομοκρατώ. Όμως δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως τόσα χρόνια τώρα η νέα χρονιά είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Κάποτε όμως ,το βαρέλι φτάνει στον πάτο.Αυτή την στιγμή,είμαστε μια ανάσα πριν το τέλος.Τα νέα μέτρα θα είναι αυτά που θα οδηγήσουν στην αδυναμία λειτουργίας ενός ήδη κατεστραμμένου κράτους.Τα ψέμματα τελείωσαν.Επειδή το ξέρουν ,θέλουν να το αποφύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι.Αλλά όταν δεν
έχεις θάρρος να κάνεις αυτό που πρέπει για να σωθείς, είσαι καταδικασμένος .Θα δεχθείς οτι και να σου προτείνουν.
Και όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα είχαν αυτό το καταστροφικό κοινό.Δειλία, διστακτικότητα,ανικανότητα να εκπονήσουν,να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αποφυγής της καταστροφής.Έδιναν και δίνουν τα πάντα να μην ξεφύγουν από την υποτιθέμενη «ομπρέλλα προστασίας» της ευρωπαϊκής ένωσης και τώρα θα θερίσουν αυτήν την προστασία. Ανίκανοι να χαράξουν μια εθνική στρατηγική ώστε να μην δυσαρεστήσουν τα ντόπια συμφέροντα και τους χαϊδεμένους δημόσιους υπαλλήλους,τώρα θα έρθουν αντιμέτωποι με την καταστροφή.Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια είναι πως το χάσμα του χρέους  μεγαλώνει αντί να μικραίνει η έστω να μένει σταθερό, και τα μέτρα που συνέχεια προτείνουν οι ξένοι είναι δυσκολότερα,πιο βάρβαρα και φυσικά ολοένα και μη πραγματοποιήσημα. Γιατί άλλη εναλλακτική μέσα στην Ευρώπη δεν υπάρχει και το ξέρουν όλοι.Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει κανένα χρέος.
Η Ευρώπη είναι πλέον μια τεράστια επιχείρηση και τα προβληματικά τμήματα των επιχειρήσεων μετά τις πρώτες αναδιαρθρωτικές προσπάθειες που δεν ευοδώνουν κλείνουν ώστε να μην κινδυνέψει η εταιρία.Αυτό ακριβώς θα γίνει και με την Ελλάδα.Θα την κλείσουν. Και κανείς δεν θα λυπηθεί για αυτό.Αυτό πλέον είναι δεδομένο και οι οποίες προσπάθειες εύρεσης λύσης είναι απλά για τα μάτια του κόσμου .Στο τέλος θα πουν δοκιμάσαμε τα πάντα αλλά…Και θα γυρίσουν την πλάτη αφήνοντας μας να παλεύουμε μόνοι μας στον ωκεανό καταστροφής που θα έχει απομείνει. Όχι σε 5 η 10 χρόνια αλλά σε πολύ λίγο.Η Ελλάδα σε λίγους μήνες,το πολύ ένα ενάμιση χρόνο θα χρεοκοπήσει. Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.Για εκείνους που φυσικά δεν περνάνε την φάση της άρνησης ,του έλα μωρέ κάτι θα γίνει στο τέλος.