Τρίτη, Ιουλίου 12

Η Ρωσία πούλησε το 10,9% της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής διαμαντιών στον κόσμο

Η Ρωσία πούλησε το 10,9% της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής διαμαντιών στον κόσμο
Στην πώληση του 10,9% της κρατικής Alrosa μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ακατέργαστων διαμαντιών στον κόσμο, προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση έναντι 813 εκατ. δολαρίων.
Το βιβλίο παραγγελιών για την ιδιωτικοποίηση της Alrosa, τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο ακατέργαστων διαμαντιών (με βάση τα καράτια), καλύφθηκε κατά 60% από ξένους επενδυτές ενώ οι προσφορές ήταν υπερδιπλάσιες. Οπως αναφέρεται στο CNBC τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε
ο ρώσος υπουργός Οικονομικών  Alexei Ulyukayev, ο οποίος όπως είπε η πώληση της συμμετοχής της Alrosa έλαβε χώρα παρά την αναταραχή στις αγορές που προκαλείται από Brexit.
Σημείωσε, επίσης, ότι οι ξένοι επενδυτές έδειξαν ότι παρά το καθεστώς των κυρώσεων υπέρχει ενδιαφέρον για ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Επιβεβαίωσε οτι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε σειρά άλλων ιδιωτικοποιήσεων σε  όπως τις πετρελαιοπαραγωγούς εταιρίες Rosneft and Bashneft. Ιδιωτικοποιήσεις προγραμματίζονται και στο χώρο των ναυτιλιακών εταιριών με την ιδιωτικοποίηση της Sovcomflot  αλλά και τον τραπεζικό τομέα με την πώληση κρατικής συμμετοχής της τράπεζας VTB.
Στόχος της ρωσικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών είναι να αντλήσει περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια από τις ιδιωτικοποιήσεις αυτό τον χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr