Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

Στο σφυρί βγαίνουν τα κτήρια της Hondos Palace στην Ιπποκράτους

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης προχώρησε σε διαδικασίες πλειστηριασμού μικρών υπόγειων καταστημάτων της Hondos Palace στην οδό Ιπποκράτους.
Οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν τεράστιες και ήδη εδώ και δυο χρόνια δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Η εταιρεία ανήκει στον Γιώργο Χόντο, που διαχειρίζεται το ομώνυμο δίκτυο λιανικής καλλυντικών. 



Τα πέντε αδέλφια έχουν χωρίσει τη δραστηριότητά τους σε ξεχωριστές εταιρείες που ελέγχουν αντίστοιχα καταστήματα και έχουν αποκηρύξει επαγγελματικά τον αδελφό τους Γιώργο και με γραπτή ανακοίνωση ήδη από το 2013.
Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της αλυσίδας με ημερομηνία 11/3/2013 αναφέρεται ότι «τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε., εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει. Την εν λόγω εταιρεία τη χαρακτηρίζει «ανεξάρτητη και αυτοτελή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με δικό της οικονομικό και εμπορικό κίνδυνο στην αγορά και δεν αφορά στο παραμικρό την εταιρεία Hondos Center. Η Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε. λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής έως και ανέφικτη».

Ο Γιώργος Χόντος με την κ. Ελένη Χόντου και τον κ. Στέφανο Κωστούλα έφτασε να ελέγχει τρία καταστήματα (που φέρουν την επωνυμία Hondos Center) σε Ιπποκράτους, Πατησίων και Νέα Ιωνία.

Το Μάιο του 2014, γνωστοποιήθηκε η σύλληψη των τριών υπευθύνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 3.552.054,91 ευρώ. Αν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πώς ρύθμισαν τις οφειλές τους.      πηγή