Κυριακή, Νοεμβρίου 27

Πούτιν: η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου (για φίμωμα RT,Sputnik στην Ευρώπη) πιστοποιεί μια επιδείνωση της δημοκρατίας.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%83%ce%be%cf%83

Η απόφαση που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στη μάχη κατά των ρωσικών μίντια είναι ένα σημάδι της πολιτικής επιδείνωσης  της δημοκρατίας δήλωσε ο  Vladimir Poutine. Στη συνέχεια της ψήφισης από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο της απόφασης που τιτλοφορείται « Στρατηγική Επικοινωνία της Ένωσης στοχεύοντας ν΄αντιμετωπίσει την κατευθυνόμενη προπαγάνδα εναντίον της από τρίτους», ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα πρυτανεύσει η λογική
και συνεχάρη τους δημοσιογράφους του RT και του ρωσικού πρακτορείου Sputnik για τη δουλειά τους.
« Αν μια τέτοια απόφαση ληφθεί αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια εκδηλούμενη επιδείνωση πολιτικά μιλώντας της αντίληψης της δημοκρατίας στο εσωτερικό της δυτικής κοινωνίας», δήλωσε ο Vladimir Poutine στους δημοσιογράφους μετά την υιοθέτηση της σχετικής απόφασης από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.. Η απόφαση στρέφεται κυρίως κατά των  Sputnik και RT.Επιχειρούν να μας διδάξουν τη δημοκρατία αλλά οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν τόνισε με έμφαση ο ρώσος πρόεδρος. « Θέλω να συγχαρώ τους δημοσιογράφους του  RT και του Sputnik για την ποιότητα της δουλειάς τους », πρόσθεσε ο. Poutine.
Σήμερα 23 Νοέμβρη το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση που προβλέπει μέτρα προορισμένα να περιορίσουν τη δραστηριότητα των ρωσικών ΜΜΕ στην Ευρώπη. 691 ευρωβουλευτές έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία. 304 ψήφισαν υπέρ και  179 κατά ενώ  208 ευρωβουλευτές απουσίαζαν.. Ο διευθυνστής σύνταξης του  Sputnik καλεί την ΕΕ να μην παρεμποδίζει τα ρωσικά μέσα στην Ευρώπη.Η απόφαση αναφέρει ότι η Ρωσία προωθεί μια προπαγάνδα αντίπαλη κατά της ΕΕ και ονοματίζει τα τα κύρια μίντια που την απειλούν σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο,την ΕΕ και τους εταίρους της στην ανατολική Ευρώπη.Πρόκειται για το πρακτορείο Sputnik, και τη ρωσική τηλεόραση  RT, της  « Le monde russe » και το ρώσικο πρακτορείο « Rossotroudnitchestvo ». Επιπρόσθετα η απόφαση κατηγορεί τη Μόσχα για την διατεινόμενη  οικονομική υποστήριξή της στα πολιτικά κόμματα και στιςοργανώσεις της αντιπολίτευσης εντός των καρατών μελών της ΕΕ.
Ακολούθως της υιοθέτησης της απόφασης η αρχισυντάκτρια του Sputnik Margarita Simonyan κάλεσε διεθνείς οργανισμούς όπως ΟΗΕ,Unesco,OSCE και Reporters sans frontières για να τεθεί ένα τέλος στις απαγορεύσεις της ελευθερίας των μίντια εντός της ΕΕ καθώς επιχειρείται η αναστολή των δραστηριοτήτων των Sputnik και RT στην Ευρώπη. sputnik 23.11.16
Η συντελούμενη εκτροπή,το φίμωμα των ρωσικών μέσων από την ΕΕ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του τύπου,της ελεύθερης διακίνησης ιδεών,της ελευθερίας της έκφρασης και συνείδησης,συνιστά λογοκρισία χειρίστου είδους υποβαθμίζει το Ευρωκοινοβούλιο σε τριτοκοσμικό καθεστώς και καταγράφει το ρωσοφοβικό πανικό των θεσμών και των διευθυντικών της ελίτ για επερχόμενες αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων μετά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ.
dimpenews.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/