Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29

Καζαμίας 2017 (part 1, by M.O.)

Το Κυπριακό επιλύεται, ο Κυριάκος ζητά εκλογές “εδώ και Ντόρα”, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τα νησιά του Πάσχα, ενώ η Λεπέν κερδίζει τον πρώτο γύρο στη Γαλλία



Ο Καζαμίας 2016  (http://emo.gr/2015/12/kazamias-2016επιβεβαιώθηκε στο νέο ασφαλιστικό, στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά και στον δομικό ανασχηματισμό τον μήνα Οκτώβριο, ενώ κατέγραψε και την 13η σύνταξη τον Δεκέμβριο!
Οπότε, δώστε βάση στο κομμάτι, που «γράφει» για έβδομη συνεχή χρονιά, τη δική του ξεχωριστή ιστορία!
Φέτος θα το αναρτήσουμε σε τρεις ισόποσες δόσεις, μετά από γραπτή συμφωνία με τους Θεσμούς και την ανοχή των εγχώριων θυλάκων τους.

 Ιανουάριος: Η αξιολόγηση κλίνει προς τα δεξιά, αλλά πριν μπατάρει τελείως, στέλνουμε όμηρο τον Τσακαλώτο στον Γερούν, μαζί με 30 αμνοερίφια Ιμίων χωρίς σφραγίδες. Ο Κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές και αυτές πράγματι διεξάγονται αλλά αφορούν το δευτεροβάθμιο όργανο των αγροτών, που φουλάρουν βενζίνη τα τρακτέρ, κατεβαίνουν Σύνταγμα, κόβουν βόλτες στα πέριξ και χαζεύουν την Αθήνα από τη «ρόδα», που πήρε άδεια και ξεκίνησε να δέχεται κόσμο. Τα αιτήματα τους έβαιναν προς ικανοποίηση, αλλά η νοσταλγία του χωριού τους ώθησε πίσω.
Το Κυπριακό βαίνει προς συμφωνία, οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται στα ύψη, η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα Battles του Voice και η Πάολα μετά τον Μάνο, ερμηνεύει εξαιρετικά και Μίκη.
Τα Ίμια είναι χιονισμένα θυμίζοντας Αρκτική κι όχι νησιά του Αιγαίου κι έτσι ματαιώνεται ένα ακόμη σόου Καμμένου κατά την επέτειο.
Φεβρουάριος:  Στην Κούβα ανεβαίνει η ακροδεξιά, στη Γαλλία η Δεξιά και στην Ελλάδα η αριστερά. Η ορίτζιναλ, όχι η ΣΥΡΙΖΑριστερά. Ζωή, Γιάνης, Αλαβάνος, Λαφαζάνης δημιουργούν κοινό πολιτικό φορέα με εκ περιτροπής αρχηγία. Όταν θα λείπει η Ζωή θα υπάρχει τριανδρία στο τιμόνι. Στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει 5%, αφήνοντας πίσω στο 4%  τη Νέα Δεξιά του Φαήλου και των λοιπών διανοούμενων.
Ο Ραούλ Κάστρο επισκέπτεται την Ελλάδα και ένας επαναστατικός άνεμος διατρέχει τη χώρα: καίει τα σπαρτά, καίει τα ξερά, αφήνει τα χλωρά για τον Κυριάκο, ο οποίος πρωτοτυπεί και ζητά εκλογές «εδώ και  Ντόρα».
Η αξιολόγηση δεν κλείνει κι όλα δείχνουν Ιούνιο που εκτός από τις  ζέστες «σφίγγουν» και οι …ρόλοι για τις πληρωμές ομολόγων. Και ορθώς διότι χωρίς σασπένς τύπου «do or die»η ζωή είναι μονότονη και η πολιτική «σούπα» σκανδιναβικού τύπου, που οι πολίτες δε θυμώνουν, δεν εξαγριώνονται  με τους πολιτικούς, δεν ψηφίζουν αυτούς που έφτυναν και τούμπαλιν.
20161223_043428

Μάρτιος:  Η επίλυση του Κυπριακού μετά από 43 χρόνια αποτελεί ιστορική στιγμή και κάνει το ζήτημα πιο σύνθετο: Δικοινοτική, διζωνική, διζυγωτική, δικοτυλήδονη και φιλήδονη Ομοσπονδία. Τα στρατεύματα Κατοχής θα αποχωρήσουν 1.1.2018, το ίδιο και η ΕΛΔΥΚ. Ο Ευκλείδης μετρά το κόστος της και στηρίζει τα πλεονάσματα των επόμενων ετών.
Πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει ακόμη και ένα ύψιλον δεύτερο γράμμα στο «Σχέδιο Ανάν». Για μαλάκες μας περνούν, αλλά κάθε συμφωνία κρίνεται στην εφαρμογή της.
Ο Σουλτάνος Ερντογάν επισκέπτεται την Αυστρία και αναπολεί τις στιγμές που τα οσμανικά στρατεύματα βρίσκονταν στα περίχωρα της Βιέννης, ενώ ανακαλύπτει πως όλοι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου που διαμένει ανήκουν στο δίκτυο Γκιουλέν.
Απρίλιος:  Έρχεται Πάσχα και ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τα ομώνυμα νησιά. Από λάθος γεωγραφική εκτίμηση βρίσκεται όχι στον Ειρηνικό, αλλά στην Κέρκυρα. Δεν πτοείται και κάνει επιτόπιο γκάλοπ για τη δημοφιλία του Σάκη Ρουβά, τον οποίο επιθυμεί να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια για να μην τον πάρει η ΝΔ.
Στη Γαλλία κερδίζει η Λεπέν τον πρώτο γύρο, ανήμερα του Αϊ  Γιώργη και ρίγη “Frexit” διαπερνούν τη Γηραιά Ήπειρο.
Ο Κουμουτσάκος ανησυχεί από τις  εξελίξεις, το ίδιο και ο Νίκος Τσιαμτσίκας. Η emo.team βρίσκεται στις εκκλησιές ευχαριστώντας τον Πανάγαθο για το θαύμα Του: εστάλη στο mail του site αλάνθαστο Δελτίο Τύπου, χωρίς ορθογραφικά, συντακτικά ή νοηματικά σφάλματα.
Το Πάσχα γιορτάζεται με κατάνυξη, η χώρα βγαίνει από την κατάψυξη, αλλά μάταια ψάχνουμε τη χαμένη Άνοιξη!
(Συνεχίζεται)