
Όπως εξηγούσε παλαιότερα το jungle-report η ακριβής φράση ήταν «Όμως όταν φύγουμε τότε η γη θα τρέμει» («aber wenn wir abtreten, dann soll der Erdkreis erzittern»).
Αυτό το είχε πει, κλείνοντας πίσω του δυνατά την πόρτα, μετά από ένα τσακωμό που είχε με τον στενό του συνεργάτη Hans Fritzsche όταν ο Κόκκινος Στρατός έμπαινε στο Βερολίνο.
Ο πανικός τότε ήταν έκδηλος στο Führerbunker, στο καταφύγιο του Φύρερ δηλαδή, τα νεύρα τεντωμένα και οι συνεχείς τσακωμοί μεταξύ τους ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Αν βέβαια ο Γεωργιάδης ζητήσει συγγνώμη για τον Γκέμπελς ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αρχίσουν να απολογούνται για την στήριξή τους και στον ελληνικό φασισμό του μεσοπολέμου.
Και ύστερα ήρθε και ο Δένδιας να διεκδικήσει στη βουλή την πολιτική κληρονομιά του Μεταξά οπότε το ζήτημα μετακινήθηκε από την άκρα δεξιά της ΝΔ στο συνταγματικό τόξο.
Αν βέβαια πιάσουμε τους πολιτικούς που στήριζαν τον Μεταξά γιατί να μην μιλήσουμε για τα εκδοτικά συγκροτήματα (όπως το συγκρότημα Λαμπράκη) και τους εκδοτικούς οίκους (όπως τον Ελευθερουδάκη), που συνεργάζονταν απευθείας με τον Γκέμπελς.
Οπότε αφήστε το καλύτερα. Αν αρχίσουμε τις συγγνώμες θα ξεκληριστεί ο εθνικός κορμός.
Α.Χ
http://info-war.gr
